Excelsior'31 2 in doelpuntrijke wedstrijd onderuit tegen koploper AZSV 2 (3-4)

Foto bij Excelsior'31 2 in doelpuntrijke wedstrijd onderuit tegen koploper AZSV 2 (3-4)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 2 zit de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen. Uit de laatste vier duels werd slechts een punt behaald. Dat was vorige week tegen hekkensluiter Sparta Enschede (1-1). De kansen op het kampioenschap zijn verkeken, desondanks wil Excelsior'31 2 natuurlijk nog wel resultaat halen in de komende wedstrijden.

Zaterdag was koploper AZSV 2 de tegenstander. In het eerste half uur was AZSV 2 heer en meester. Excelsior'31 2 had niets in te brengen en kwam al snel in de wedstrijd op een 0-1 achterstand. Daarna kreeg AZSV 2 nog meer kansen op een tweede treffer, maar het faalde in de afronding. Uit het niets kwam Excelsior'31 2 dan toch op gelijke hoogte. En hoe! Na 25 minuten spelen lobte Matthijs Boerman, op aangeven van Jasper Veltkamp, de bal fenomenaal over de doelman van AZSV 2, 1-1. Toch duurde het niet lang voordat AZSV 2 weer op voorsprong kwam. Excelsior'31 2-doelman TIm Paalman kon in eerste instantie redden brengen, maar de afgeslagen bal kon simpel ingetikt worden door de AZSV-speler, 1-2.

Na rust bleef het lang 1-2 en kreeg AZSV 2 enkele goede mogelijkheden om het duel in het slot te gooien. Toch kreeg Excelsior'31 2 ook goede kansen op de gelijkmaker. Onder meer een kopbal van Maarten Baan werd fantastisch van de lijn gehaald door de AZSV-doelman. Na 83 minuten werd het dan toch 1-3, en de 1-4 stond ook al snel op het scorebord. Toch bleef Excelsior'31 2 voetballen en kwam het via Yilber Haverslag en een eigen doelpunt van AZSV 2 terug tot 3-4. Daar bleef het bij. Koploper AZSV 2 pakt 3 punten op De Koerbelt. Excelsior'31 2 speelt nog vijf wedstrijden tot aan het einde van de competitie, te beginnen a.s. zaterdag. Dan gaat het op bezoek bij VVOG 2 (aanvang 11.45 uur).

Excelsior'31 2 - AZSV 2 3-4 (1-2)