Foto bij Uiterst effectief Excelsior'31 wint bij ACV (0-4)

75. Boy Boeloerditi 0-4

Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Jim de Leeuw, Robert Talens, Gibril Sankoh, Guus de Vries (78. Koen Steg), Nick Westebring (70. Max Jasper), Nande Wielink, Justin Mulder, Jonah van der Werf (78. Ibrahim Sillah), Pascal Huser, Ezra Schrijver

Opstelling Excelsior ’31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam (78. Tom Smoes), Joost Krijns, Pim ten Have, Simon Baysoy, Stefan Maat, Michel Gerritsen Mulkes, Hielke Penterman, Niek Davina (81. Jasper Groothuis), Boy Boeloerditi, Hakim Ezafzafi (72. Cem Köse)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 moest het op bezoek bij ACV stellen zonder Amanuel Isa en Mirko Zwiers, zij bleven geblesseerd aan de kant en werden vervangen door Joost Krijns en Stijn Beverdam. Jasper Groothuis werd gepasseerd, op zijn plek begon Boy Boeloerditi.

In de openingsfase van de wedstrijd gebeurde er weinig voor beide doelen. Uit het niets kwam Excelsior'31 op voorsprong na 19 minuten. Boy Boeloerditi gaf de bal voor vanaf rechts en Hakim Ezafzafi kon met een volley de 0-1 binnen schieten. 0-1 was ook de ruststand.

Twee minuten na rust verdubbelde Excelsior'31 de voorsprong. Dit keer was het Hakim Ezafzafi die doorkwam vanaf de linkerkant en hij gaf de bal af op Boy Boeloerditi die simpel binnen kon schieten.

Na de 0-2 kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid op de 1-2, maar het geluk zat niet mee bij de Assenaren. De bezoekers scoorden zelfs de 0-3 na iets minder dan een uur spelen. Wederom een geweldige actie van Hakim Ezafzafi op links en hij gaf de bal voor op Hielke Penterman, die alweer zijn 22e doelpunt van het seizoen maakte. Boy Boeloerditi zorgde voor het slotakkoord door de 0-4 binnen te schieten, op aangeven van Simon Baysoy. Een uitstekende overwinning van de Rijssenaren.

Excelsior'31 zag concurrent Staphorst gelijkspelen tegen Flevo Boys. Sparta Nijkerk wist in blessuretijd een 3-2 achterstand om te buigen naar een 3-4 overwinning tegen SVZW waardoor de Nijkerkers nu koploper zijn in de Hoofdklasse B. Met nog twee duels te gaan blijft het razendspannend in de strijd om het kampioenschap. Ook onderin is het nog niet beslist.

16 SVZW SVZW 28 4 6 18 18 36 69 -33

Volgende week speelt Excelsior'31 uit tegen SVZW en die week erop thuis tegen Flevo Boys. SVZW degradeerde vandaag, na de nederlaag tegen Sparta Nijkerk. De Nijkerkers spelen nog thuis tegen Berkum en gaan op de laatste speeldag op bezoek bij ACV. Staphorst speelt zaterdag uit bij WHC en krijgt thuis CSV Apeldoorn nog op bezoek. AZSV is ook nog kanshebber op de periodetitel en om een periodetitel over te nemen. Zij spelen nog thuis tegen ACV en gaan op bezoek bij Berkum. De kans is groot dat zowel bovenin als onderin de competitie beslist gaat worden in de laatste seconden van het seizoen.

Kalender icoon zaterdag 11 mei 2019 21:15 / Het eerste