Excelsior’31 3 verliest in slotfase van koploper Berkum 4 (1-2)

Foto bij Excelsior’31 3 verliest in slotfase van koploper Berkum 4 (1-2)

Excelsior’31 3 verliest in slotfase van koploper Berkum 4 (1-2)

* In de loop van de week volgt de fotoreportage (copyright www.excelsior31.nl) op oypo.nl/santheman

* Verslag met dank aan Sven Jagersma

Met nog drie wedstrijden voor de boeg kreeg het derde elftal Berkum 4 op bezoek. De bezoekers konden bij puntverlies van IJVV 2 kampioen worden. Daarvoor moest het wel zelf winnen. Al voordat de wedstrijd van start ging wisten we dat de Berkummers in ieder geval het kampioensfeest met een week moesten opschuiven, IJVV won van Be Quick ’28 2.

De uitwedstrijd werd met 2-0 verloren en dus waren we erop gebrand op De Koerbelt een goed resultaat neer te zetten. Daartoe werd ook een goede stap gezet. Een geconcentreerd begin werd beloond met een goal. Ronald Brinkman bracht Yorick Calkhoven met een vrije trap in stelling en die schoot de 1-0 tegen de touwen. De lijn werd goed doorgezet en kansen op een grotere voorsprong volgden, maar de keeper van Berkum was een sta in de weg. Ook werd door beide ploegen het aluminium nog geraakt voordat we de rust in gingen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel, Berkum drong misschien wat meer aan, maar verdedigend stonden we prima. Vanuit een vrije trap viel de 1-1 voor Berkum. Hierna gingen de gasten wat offensiever voetballen wat ook ons mogelijkheden voorin gaf. Zoals ook al eerder bleek, was de keeper goud waard voor de Berkummers. Inzetten van Ronald Brinkman, Jeroen Dangremond en Yorick Calkhoven werden allemaal gekeerd.

In de slotfase wist Berkum ook nog de overwinning uit het vuur te slepen. Een vrije trap op randje zestien werd in één keer binnengeschoten, 1-2. Dit was tevens de eindstand.

Alle goals kwamen voort uit standaardsituaties. Kansen waren er zeker, alleen niet afgestraft. Nog twee wedstrijden te gaan, eerst op bezoek bij SVI 3 uit, daarna nog één keer op ’n Belt tegen IJVV 2.

Excelsior’31 3 – vv Berkum 4 1-2 (1-0)
1-0 Yorick Calkhoven (assist Ronald Brinkman)
1-1
1-2

Opstelling Excelsior'31 3: Mart Nieuwenhuis, Luuk Beldman, Barnd Hammer, Jord Jansen, Joey Gerritsen Mulkes, Hessel Bruins, Yorick Calkhoven, Gabriël Koriya, Mathay Kahraman, Ronald Brinkman, Matthijs Zandvoort.

* Klik hier voor de uitslagen, stand en het programma in de reserve 2e Klasse C 

Kalender icoon zaterdag 11 mei 2019 22:00 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers