HHC Hardenberg maatje te groot voor Excelsior'31 (6-2)

Foto bij HHC Hardenberg maatje te groot voor Excelsior'31 (6-2)

HHC Hardenberg maatje te groot voor Excelsior'31 (6-2)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 zou de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding aftrappen op De Koerbelt tegen Jong FC Twente. De club uit Enschede kon echter niet genoeg spelers op de been brengen. Gelukkig bood HHC Hardenberg aan om te komen spelen op De Boshoek tegen de Tweede Divisionist. De Hardenbergers begonnen op 8 juli al met trainen en speelden al een aantal oefenduels. Afgelopen zaterdag werd Derde Divisionist VVOG met 7-0 aan de kant gezet. Excelsior'31 moest het in Hardenberg nog stellen zonder Stijn Beverdam, Mirko Zwiers, Michel Gerritsen Mulkes, Yannik de Vries, Yilber Haverslag en Luuk Oude Lansink. Ook trainer Peter Wesselink sluit later aan. Assistent-trainer Jurjan Wouda en Han Slots zaten op de bank bij de Derde Divisionist. 

Excelsior'31 werd vanaf de aftrap vol onder druk gezet door HHC Hardenberg. Rick Hemmink scoorde al binnen zes minuten spelen een schitterende openingstreffer. Nog geen minuut later verdubbelde aanvaller Walter Dias Nzasi de score. De snelle buitenspeler gaf even later ook het laatste tikje bij de 3-0. Na een half uur spelen was het Hielke Penterman die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. De topscorer van de Hoofdklasse B van afgelopen seizoen scoorde op aangeven van Niek Davina, 3-1. Voormalig Quick'20-spits Rens van Benthem scoorde vlak voor rust knap de 4-1.

Ook na rust kreeg de thuisploeg de beste kansen. Toch kwam Excelsior'31 terug op 4-2. Tom Smoes schoot binnen, na een fraai een-tweetje met Jasper Groothuis. Het slot was voor de Hardenbergers. Via uitstekende treffers van Rob van der Leij en Nick de Bondt werd de eindstand 6-2. Een ruime nederlaag in het eerste oefenduel van Excelsior'31 dit seizoen. Desondanks een nuttige avond voor de Rijssenaren tegen een zeer sterke tegenstander. 

HHC Hardenberg - Excelsior'31 6-2 (4-1)
6. Rick Hemmink 1-0
7. Walter Dias Nzasi 2-0
17. Walter Dias Nzasi 3-0
29. Hielke Penterman 3-1
42. Rens van Benthem 4-1
71. Tom Smoes 4-2
78. Rob van der Leij 5-2
88. Nick de Bondt 6-2

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Lucas van Beek (31. Tom Smoes), Joost Krijns (71. Lucas van Beek), Daan Ligtenberg (46. Ryan Snelders), Vincent Schmidt (80. Mert Okatan), Stefan Maat, Boy Boeloerditi (46. Jasper Veltkamp), Hielke Penterman (70. Niek Davina / 80. Dérian Reinders), Dérian Reinders (46. Jamarro Diks), Hakim Ezafzafi (46. Frank Gerritsen Mulkes), Niek Davina (46. Jasper Groothuis)

* Klik hier voor het verdere programma van de voorbereiding van Excelsior'31

Kalender icoon woensdag 31 juli 2019 02:01 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers