Zaalvoetballers Excelsior’31 openen seizoen vrijdag met thuisduel

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 openen seizoen vrijdag met thuisduel

Zaalvoetballers Excelsior’31 openen seizoen vrijdag met thuisduel

RIJSSEN - Voor de zaalvoetballers van Excelsior’31 staat vrijdag 13 september de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020 op het programma. In 'thuishaven' Sporthal de Reggehal is ZVV Urk de tegenstander. Het duel begint om 21.00 uur en staat onder leiding van de heren W.B. de Jong, P.A.M. Domhof en G. Maathuis.

Na een lange voorbereiding, opgedeeld in twee delen, boekte de formatie van Noël Oude Bennink en Jan Borghuis wisselende resultaten in de gespeelde oefenwedstrijden. Nu zijn uitslagen in oefenwedstrijden niet veelzeggend. Deze duels staan vooral in het teken van het inpassen van nieuwe spelers en het blijven verbeteren van het spelsysteem. Het getoonde spelbeeld was wel erg wisselend.

Vrijdag zullen we zien of de Rijssenaren klaar zijn voor een nieuw seizoen in de Eerste Divisie. In tegenstelling tot vorig seizoen, komen de rood witten nu uit in de Eerste Divisie A. In deze Noordelijke Divisie treft het op papier stuggere tegenstanders, terwijl het vorig seizoen in de Zuidelijke Divisie (Eerste Divisie B) meer technische ploegen als tegenstander had.

Met de tegenstander van aanstaande vrijdag treft Excelsior’31 direct één van deze stugge tegenstanders. Technisch gezien is ZVV Urk geen hoogwaardige ploeg, maar tactisch en fysiek zijn de ‘eilandbewoners’ erg sterk. De bezoekers eindigden afgelopen seizoen dan ook op een uitstekende zesde plaats.

Hoewel Excelsior’31 en ZVV Urk voor het eerst in competitieverband de degens met elkaar gaan kruisen, zijn de teams niet onbekend voor elkaar. In de afgelopen jaren werd er diverse malen tegen elkaar geoefend, waarbij de teams redelijk aan elkaar gewaagd waren.

Excelsior’31 kan vrijdag haar borst dan ook zeker nat maken.

De entree is gratis!

Kalender icoon dinsdag 10 september 2019 10:54 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers