Reserves Excelsior'31-zaal winnen openingsduel competitie bij EZV in Enschede

Foto bij Reserves Excelsior'31-zaal winnen openingsduel competitie bij EZV in Enschede

Reserves Excelsior'31-zaal winnen openingsduel competitie bij EZV in Enschede

Samenvatting EZV 1 - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen maandagavond hebben de reserves van Excelsior'31 de eerste wedstrijd van het seizoen in de hoofdklasse gewonnen. Na een felle wedstrijd met kansen over en weer was het de verjongde ploeg uit Rijssen die aan het langste eind trok met 4-6, na een 2-2 ruststand. 

Na een moeizame voorbereiding met zelfs een nederlaag tegen derdeklasser DSVD uit Deurningen waren de hooggespannen verwachtingen enigszins getemperd in het kamp bij Excelsior'31. Na een 0-1 voorsprong via Arnoud Baan kwam Excelsior’31 daarna toch op achterstand, maar het was de opgebloeide Maarten Postma die er voor zorgde dat er toch met een gelijke stand (2-2) gerust kon worden.

Promovendus EZV zette na de rust aan, maar het was Abdul Kaya die na een mooie sprint van achteruit Excelsior'31 op voorsprong zette: 2-3. De thuisploeg kwam even later weer langszij (3-3). Keeper Willard ter Stal speelde een sterke wedstrijd en hield Excelsior’31 verschillende keren op de been. Daarna was het Nick Averesch die twee knappe goals maakte en na een gele kaart benutte Sander Kwintenberg de man-meer-situatie. De thuisploeg scoorde in de slotfase nog tweemaal, waardoor er uiteindelijk een zwaarbevochten 4-6 overwinning werd behaald. Een mooie start van de competitie.

Volgende week donderdag speelt Excelsior'31 2 de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Om 21.00 uur staat dan het bekerduel tegen topklasser Drienerlo op het programma in de Reggehal. 

Doelpunten Excelsior'31 2:
Nick Averesch (2), Arnoud Baan, Maarten Postma, Sander Kwintenberg en Abdul Kaya

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2:
Willard ter Stal (K), Daan Kreijkes, Cor Pongers, Nick Averesch, Arnoud Baan, Rik Voortman, Maarten Postma, Abdul Kaya en Sander Kwintenberg
Coach: Gerald Keizer

Kalender icoon dinsdag 10 september 2019 14:06 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers