Zaalvoetballers Excelsior’31 starten seizoen met overwinning

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 starten seizoen met overwinning

Samenvatting Excelsior'31 - ZVV Urk, met dank aan Jan Nijkamp

RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn vrijdagavond het seizoen in de eerste divisie goed begonnen. In de goed gevulde ‘thuishaven’ Sporthal de Reggehal won het met 6-3 van ZVV Urk. Een prima prestatie van de Rijssenaren, die deze avond over slechts vier spelers van afgelopen seizoen konden beschikken. Kersvers vader Jan Borghuis was, ondanks slaapgebrek, met drie treffers de man van de avond.

Bij Excelsior’31 hebben Arnoud Baan, Maarten Postma en Sander Kwintenberg een stapje terug gedaan. Zij spelen dit seizoen in het ‘reserveteam’ van de rood-witten. Met daarbij de afwezigheid van keeper Willard Baan, Nikzad Mahbobi en Rik Harbers, verschenen veel nieuwelingen op het speelveld. De vraag was of de Rijssenaren, na een wat wisselvallige voorbereiding, de klus tegen de eilandbewoners konden klaren.

In een gelijk opgaande eerste helft, met kansen over en weer, was Excelsior’31 effectiever in de afronding. Door doelpunten van Henk Lankamp en Jan Borghuis gingen de Rijssenaren met een 2-0 voorsprong rusten. De bezoekers creëerden ook een aantal kansen, maar inval doelman Gerjan Bakker stond een paar zekere tegentreffers in de weg.

Na rust was Excelsior’31 de bovenliggende partij. De bezoekers konden de bal moeilijk in de ploeg houden. Ook bij spelhervattingen zaten de manschappen van Noël Oude Bennink en Jan Borghuis er kort op. Het was wachten op meer doelpunten en wederom waren het Henk Lankamp en Jan Borghuis die scoorden. Na vijfentwintig minuten zuivere speeltijd stond er een 4-0 tussenstand op het scorebord. Met name de 4-0 was een mooi doelpunt, met een aanval over meerdere schijven. De sterk spelende nieuweling Lucas Aydin was niet zelfzuchtig en bediende Henk Lankamp.

Met nog negen minuten op de klok wisselde ZVV Urk regelmatig haar keeper in voor een vijfde veldspeler. Excelsior’31 ging hier goed mee om, maar moest toch een tegentreffer incasseren. Een aantal minuten later werd de marge weer vier (5-1) door een kado van de Urkers. Bij het rondspelen van de bal met een vijfde veldspeler was het onzorgvuldig en schoot een eilandbewoner pardoes in eigen doel.

De laatst drie minuten waren erg rommelig; ook aan Excelsior’31 zijde. De krachten vloeiden weg en de Urkers kregen nog een opleving toen zij direct de 5-2 scoorden. Hoewel de tijd wegtikte, kregen ook de Urkers een kado. De verder uitstekend keepende Gerjan Bakker schoot een bal weg, maar een attente bezoeker blokkeerde het schot en de bal belande in het doel bij Excelsior´31. Het slotakkoord was voor Excelsior’31. Uitblinker en kersvers vader Jan Borghuis bepaalde uit een tien-meter-trap de eindstand op 6-3. Een mooie start van de competitie.

Volgende week vrijdag staat Excelsior’31 voor een loodzware opgave. Voor de eerste ronde van de landelijk beker reist het af naar Eindhoven om het op te nemen tegen de plaatselijke FC. De gastheren zijn regerend bekerwinnaar en voormalig landskampioen. Het team beschikt over een aantal internationals.

Excelsior’31 - ZVV URK 6-3 (2-0)
7. Henk Lankamp 1-0
13. Jan Borghuis 2-0
24. Jan Borghuis 3-0
25. Henk Lankamp 4-0
32. Jan Kramer 4-1
36. Eigen doelpunt ZVV Urk 5-1
36. Riekelt Snoek 5-2