Foto bij Excelsior'31 verliest bij Sparta Nijkerk (2-0)

5. Jesse Buitenhuis 1-0
47. Frank Heus 2-0

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Mirko Zwiers, Ryan Snelders, Vincent Schmidt, Stefan Maat, Dérian Reinders (73. Michel Gerritsen Mulkes), Hielke Penterman (76. Jamarro Diks), Niek Davina (68. Jasper Groothuis), Hakim Ezafzafi, Boy Boeloerditi

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

De wedstrijd tussen Sparta Nijkerk en Excelsior'31 begon een uur later. Door een ongeluk op de A1 bij Bathmen stond de spelersbus van Excelsior'31 meer dan een uur stil in de file. Om 16.00 uur werd er afgetrapt door de twee ploegen die vorig seizoen promoveerden vanuit de Hoofdklasse naar de Derde Divisie.

Na een slordige openingsfase van de bezoekers, wist de thuisploeg na vijf minuten al te profiteren van balverlies aan Rijssense kant. Jesse Buitenhuis schoot binnen, 1-0. Daarna kreeg Sparta Nijkerk nog een grote mogelijkheid, maar Melvin Koetsier kon redding brengen.

In de loop van de eerste helft kwam Excelsior'31 steeds beter in de wedstrijd. Uit een hoekschop kreeg Boy Boeloerditi een goede mogelijkheid, maar doelman Gino Coutinho (ex-ADO Den Haag) hield zijn doel schoon.

Vlak na rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong door een treffer van Frank Heus, 2-0. Een domper voor Excelsior'31, dat daarna even van slag leek. Het kwam vervolgens niet meer tot uitgespeelde kansen. Sparta Nijkerk kreeg nog kansen op meer, een treffer van de thuisploeg werd nog afgekeurd. Een terechte overwinning voor Sparta Nijkerk, dat door deze overwinning alleen aan kop gaat in de Derde Divisie en dat is natuurlijk razendknap.

Volgende week zaterdag speelt Excelsior'31 thuis tegen Harkemase Boys. Om 14.30 uur is dan de aftrap op De Koerbelt.

Kalender icoon zaterdag 14 september 2019 19:50 / Het eerste