Foto bij Excelsior'31 in blessuretijd langs Dongen (1-2) en treft FC Utrecht in 1e ronde KNVB Beker

* Samenvatting Excelsior'31 TV (beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews met dank aan Dionne Hendriksen)

* Reactie Boy Boeloerditi

* Reactie Peter Wesselink

VV Dongen - Excelsior'31 1-2 (1-1)
13. 1-0 Roshendley Saez
16. 1-1 Boy Boeloerditi
90+1. 1-2 Boy Boeloerditi

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Mirko Zwiers, Niek Davina, Vincent Schmidt, Stefan Maat, Dérian Reinders (70. Michel Gerritsen Mulkes), Hielke Penterman, Jamarro Diks (73. Jasper Groothuis), Hakim Ezafzafi, Boy Boeloerditi

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 speelde dinsdagavond in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker een uitwedstrijd tegen zondag Derde Divisionist Dongen. Op een bijveld in Noord-Brabant, in de stromende regen, trapte Excelsior'31 af met een wijziging ten opzichte van het duel van afgelopen zaterdag. Hakim Ezafzafi begon weer in de basis, dit ging ten koste van Michel Gerritsen Mulkes.

Na het vuurwerk van de Excelsior'31-supporters, kwam ook het vuurwerk op het veld al snel op gang. Het eerste schot op doel van de thuisploeg vloog er na 13 minuten spelen gelijk in. Roshendley Saez raakte de bal goed en zijn schot verdween via de paal achter Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier, 1-0. De vroege achterstand werd echter snel weer weggepoetst. Drie minuten later kwam Jamarro Diks door over de rechterkant en gaf de bal hoog voor. Boy Boeloerditi kon binnentikken, 1-1. Daarna kregen de bezoekers meerdere mogelijkheden om voor rust op voorsprong te komen. Onder meer Boy Boeloerditi, Hakim Ezafzafi en Jamarro Diks waren dicht bij een treffer.

Na rust ging het spel op en neer met mogeljikheden voor beide ploegen. Het bleef echter lang 1-1 waardoor het op een verlenging uit leek te te draaien. Echter, in de eerste minuut van de blessuretijd kopte Boy Boeloerditi de bal binnen waardoor de Rijssenaren op voorsprong kwamen, 1-2. Iedereen die Excelsior'31 een warm hart toedraagt ging uit zijn plaat. Trainer Peter Wesselink hield zijn ploeg bij de les en waakte voor concentratieverlies in de absolute slotfase. Invaller Michel Gerritsen Mulkes werd vervolgens nog onderuit gehaald in het strafschopgebied, waardoor Excelsior'31 nog een strafschop mocht nemen. Hielke Penterman faalde vanaf elf meter, waardoor het 1-2 bleef.

Een geweldige prestatie van Excelsior'31, dat door deze overwinning in de eerste ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi thuis mag spelen tegen FC Utrecht. De hoogst mogelijke tegenstander uit de Eredivisie, gezien de eindstand op de ranglijst van vorig seizoen. En dat is natuurlijk fantastisch. Dit bekerduel wordt gespeeld op donderdag 31 oktober. Aanvang is om 18.30 uur, i.v.m. de live-uitzending van FOX Sports.

Komende zaterdag gaat Excelsior'31 in de Derde Divisie op bezoek bij Jong Almere City FC. Het duel in het stadion van Almere City begint om 15.00 uur.

Kalender icoon donderdag 26 september 2019 01:46 / Het eerste