Prima zege voor zaalvoetballers Excelsior’31

Foto bij Prima zege voor zaalvoetballers Excelsior’31

Samenvatting FC Marlène 2 - Excelsior'31, met dank aan Jan Nijkamp

HEERHUGOWAARD / RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben zich prima herpakt na de ruime nederlaag in het bekertoernooi bij bekerhouder FC Eindhoven. Het versloeg vrijdagavond in Heerhugowaard de reserves van zaalvoetbal-bolwerk FC Marlène met 2-4. De Rijssenaren hebben hierdoor zes punten uit twee duels en kunnen spreken van een uitstekende start in de competitie.

Met doelman Gerjan Bakker onder de lat -de vervanger van Willard Baan, die deze week heeft besloten om het keepen op een laag pitje te zetten- begonnen de rood-witten goed aan de wedstrijd. In de eerste minuten kreeg het een aantal grote kansen, maar de paal en de doelman van de thuisploeg stonden een treffer in de weg. Gaandeweg de wedstrijd werd Excelsior’31 slordiger. Het druk zetten aan de zijkanten ging niet bepaald vlekkeloos, waardoor FC Marlène een aantal keer gevaarlijk werd. Doelman Gerjan Bakker voorkwam twee zekere tegentreffers. Ook kwamen de Rijssenaren twee keer goed weg, doordat de thuisploeg niet effectief was bij de tweede paal. De laatste minuten voor rust drong Excelsior’31 weer aan. Dit resulteerde dit keer wel in een treffer. Nikzad Mahbobi schot laag in de hoek de 0-1 tegen de touwen, tevens de ruststand.

Excelsior’31 ging in de tweede helft op zoek naar een tweede treffer, maar moest in de 24e minuut de gelijkmaker incasseren (1-1). Niet veel later een mooie aanval aan de kant van Excelsior’31. Via Jan Borghuis en Serhat Sakru belande de bal bij goalgetter Henk Lankamp die met een volley Excelsior’31 weer op voorsprong zette (1-2). Kort hierna bezorgde Lucas Aydin met een bekeken wippertje Excelsior’31 een marge van twee (1-3). Met nog vier minuten zuivere speeltijd incasseerde een speler van FC Marlène zijn tweede gele kaart. Excelsior’31 had hierdoor twee minuten een overtal. De Rijssenaren hinkten op twee gedachten; balbezit of nadrukkelijk op zoek naar een treffer. Met een schot op de paal van Lucas Aydin was Excelsior’31 dicht bij de genadeklap, maar uiteindelijk werd het overtal niet beloond. De thuisploeg wisselde haar keeper in voor een vijfde veldspeler en beloonde zich hiermee door in de voorlaatste minuut de 2-3 te scoren. Het werd billenknijpen voor de Rijssenaren, maar in de slotseconde bediende uitblinker Lucas Aydin Henk Lankamp bij de tweede paal, die met de 2-4 de einstand bepaalde.

Met zes punten uit twee duels kent Excelsior’31 een mooie seizoenstart in de eerste divisie. Aanstaande vrijdag (4 oktober) wacht het volgende duel voor de formatie van Noël Oude Bennink en Jan Borghuis. In ‘thuishaven’ Sporthal de Reggehal ontvangt het om 21.00 uur Futsal Winsum.

FC Marlène 2 - Excelsior’31 2-4 (0-1)
15. Nikzad Mahbobi 0-1
24. Koen Rootring 1-1
26. Henk Lankamp 1-2
27. Lucas Aydin 1-3
39. Timo Schouwink 2-3
40. Henk Lankamp 2-4