Excelsior'31 herpakt zich en wint overtuigend van Jong Almere City FC (2-4)

Foto bij Excelsior'31 herpakt zich en wint overtuigend van Jong Almere City FC (2-4)

* Reactie Hakim Ezafzafi

* Reactie Peter Wesselink

* Reactie Jasper Veltkamp bij Radio 350 (vanaf 55.00min)

Jong Almere City FC - Excelsior'31 2-4 (1-2)
3. Faris Hammouti 1-0
19. Stefan Maat 1-1
22. Jamarro Diks 1-2
52. Hakim Ezafzafi (penalty) 1-3
54. Sam Krant (e.d.) 1-4
83. Nicky van Hilten 2-4

Opstelling Jong Almere City FC: Stijn Keller, Joedrick Pupe (81. Mitch Willems), Anass Ahannach, Faris Hammouti, Bart Meijers, Nicky van Hilten, Kenneth Aninkora (Mitchel Bergkamp), Sam Krant, Meghon Valpoort, Rogier Benschop (66. Joshua Zimmerman), Samuel Brobbey

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Mirko Zwiers, Niek Davina, Vincent Schmidt, Stefan Maat (46. Dérian Reinders), Michel Gerritsen Mulkes, Jasper Veltkamp, Jamarro Diks (70. Jasper Groothuis), Boy Boeloerditi (73. Hielke Penterman), Hakim Ezafzafi

Gele kaarten: Nicky van Hilten en Anass Ahannach (Jong Almere City FC), Stijn Beverdam (Excelsior'31)

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Na de bekerzege in en tegen Dongen van afgelopen woensdag stond er zaterdag opnieuw een uitwedstrijd op het programma voor Excelsior'31. De beloften van Almere City FC waren de tegenstander in het Yanmar Stadion. Trainer Peter Wesselink koos ervoor om Hielke Penterman en Dérian Reinders rust te geven. Michel Gerritsen Mulkes en Jasper Veltkamp begonnen daardoor in de basis.

Het eerste kwartier was eenrichtingsverkeer richting het doel van Melvin Koetsier. Jong Almere City FC kwam al na drie minuten op voorsprong, een mooie aanval werd afgerond door Faris Hammouti, 1-0.

Na iets meer dan een kwartier spelen kreeg Excelsior'31 wat meer grip op de wedstrijd. Hakim Ezafzafi was twee keer dichtbij een treffer. Na een afgeslagen bal uit een hoekschop was het Stefan Maat die de 1-1 binnenschoot met links. Een opsteker voor Excelsior'31, dat daarna meer vertrouwen kreeg. De 1-2 viel opnieuw uit een afgeslagen hoekschop. Dit keer was het Jamarro Diks die via een been van een Jong Almere City FC-speler de bal in het net schoot. Zo kantelde de wedstrijd in drie minuten tijd en ging Excelsior'31 met een voorsprong de rust in.

Vlak na rust kreeg Jamarro Diks een uitgelezen mogelijkheid om de 1-3 te maken, maar de doelman van Jong Almere City FC bracht knap redding. De bal die vervolgens in het strafschopgebied kwam, werd opgepikt door Jasper Veltkamp. De Wierdenaar, die keihard werkte tijdens zijn basisdebuut in de Derde Divisie, haalde hard uit op doel. De bal werd daarbij geraakt door een hand van een Almere City-speler, waardoor de scheidsrechter floot voor een strafschop. Hakim Ezafzafi faalde niet, 1-3.

Twee minuten later werd het zelfs 1-4. Sam Krant schoot in eigen doel, na een strakke voorzet van Hakim Ezafzafi. In de 82e minuut werd het nog 2-4 door een kopbal van Nicky van Hilten. Verder kwam Jong Almere City FC niet.

Een goede teamprestatie van Excelsior'31, dat door hard werken en effectief met de kansen om te gaan drie punten pakt bij misschien wel een titelkandidaat in de Derde Divisie.

Kalender icoon zaterdag 28 september 2019 21:36 / Het eerste