Foto bij Jarige Matthijs Zandvoort trakteert Excelsior'31 3 op twee goals en overwinning (1-2)

* Verslag met dank aan Jesper Jansen
Na de eerste competitiewedstrijd thuis verloren te hebben stond op 28 september de wedstrijd tegen Be Quick’28 2 op het programma. De aftrap was om 11:45 in Zwolle. We kozen om de eerste helft wat afwachtend te spelen in verband met de harde tegenwind en het spel van de tegenstander. Dit pakte erg goed uit en we kwamen de eerste helft door zonder grote problemen. Daarentegen werd er zelf ook niet heel erg veel gecreëerd en werd er gepauzeerd met 0-0 op het scorebord.

De tweede helft hadden we de wind in de rug en dat was te merken aan het spel, hierdoor vielen er echter ook ruimtes aan de andere kant van veld en dat resulteerde in een aantal kansen van de snelle voorhoede van Be Quick. Na een dik uur gespeeld te hebben kwam de supervlugge linksbuiten van de tegenstander naar binnen en schoot de 1-0 binnen. Dat was voor Excelsior'31 3 het punt om meer druk te gaan zetten op de tegenstander via een aantal gevaarlijke ballen in de diepte.

Een kwartier voor tijd was het eindelijk raak, na een lange bal vanuit de verdediging kopte Bart de bal voor die de jarige Matthijs dan weer op zijn beurt kon binnenlopen. Vanaf dat moment voelde je dat er nog meer ging gebeuren deze wedstrijd. Tien minuten later kwam dat moment, een prachtige steekbal van Joey werd vakkundig afgerond door Matthijs. Twee keer scoren op je verjaardag wat wil je nog meer!

De wedstrijd was echter nog niet afgelopen en dat zorgde voor nog een aantal spannende momenten achterin. Na veel te hebben weggehaald besloot de scheidsrechter dat het mooi geweest was en dat betekende dat de eerste competitiewinst binnen was voor Excelsior’31 3 binnen was!

Na afloop was er in de kleedkamer nog een kleine traktatie van de jarige goalscorer in de vorm van een lekker gekoeld tasje met flesjes, Matthijs bedankt! Punten mee naar Rijssen om daar de winst verder te vieren!

Volgende week speelt Excelsior’31 3 thuis tegen Oranje Nassau 3, aftrap om 14:30. Dan gaan we zien of deze winnende lijn kan worden doorgezet!

Be Quick’28 2 – Excelsior’31 3 1-2 (0-0)
Doelpuntenmaker: Matthijs Zandvoort (2x)

Opstelling: Tim, Sander, Luuk, Brent, Jesper (45’ Thore), Hessel, Sven, Joey, Mathay, Bart (55’ Barnd) en Matthijs.