Zaalvoetballers Excelsior’31 tonen veerkracht en verslaan Futsal Winsum

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 tonen veerkracht en verslaan Futsal Winsum

Samenvatting Excelsior'31 - Futsal Winsum, met dank aan Jan Nijkamp

RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond in ‘thuishaven’ Sporthal de Reggehal ook haar derde competitiewedstrijd weten te winnen. Na een 0-2 achterstand bij rust tegen Futsal Winsum, wist het in de slotfase van de wedstrijd alsnog de winst naar zich toe te trekken dankzij een 3-2 overwinning. Met negen punten uit drie duels zijn de Rijssenaren medekoploper in de eerste divisie.

Excelsior’31 begon goed aan de wedstrijd en kreeg binnen vijf minuten twee grote kansen. Eerst was het Nikzad Mahbobi die zich knap vrijspeelde, maar zijn schot ging net over. Dezelfde Mahbobi stond aan de basis van de tweede grote kans. Met een sublieme actie aan de zijkant van het speelveld stuurde hij twee spelers van de uitploeg het bos in en zette goalgetter Henk Lankamp vrij voor doel. Helaas was de afronding niet goed. Excelsior’31 kreeg direct de deksel op haar neus, want Futsal Winsum counterde direct naar 0-1. Excelsior’31 speelde vervolgens ondermaats en wist geen enkele kans meer te creëren; een verdienste van de uitploeg. De bezoekers kwamen er wel een aantal keren gevaarlijk uit. Kort voor rust kreeg Futsal Winsum loon naar werken door de 0-2 te maken. Een terechte stand bij rust.

Door wat tactische omzettingen was Excelsior’31 in de tweede helt de betere ploeg. Het creëerde nu meer kansen, al duurde het tot tien minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer viel. Deze 1-2 kwam van de schoen van Nikzad Mahbobi. Het publiek veerde op. Het kreeg geen goede wedstrijd voorgeschoteld, maar spannend was het zeker. Vijf minuten voor tijd wisselde Excelsior’31 haar keeper (Gerjan Bakker) in voor een vijfde velspeler (Jan Borghuis). Hoewel het baltempo van Excelsior’31 hierin erg laag lag, wist Lucas Aydin drie minuten voor tijd toch de gelijkmaker binnen te tikken: 2-2. Daar waar iedereen aan de kant van de Rijssenaren vrede leek te hebben met een gelijkspel, dacht coach Noël Oude Bennink hier anders over. In de absolute slotfase liet hij Jan Borghuis staan als vijfde veldspeler. Dezelfde Borghuis reageerde attent bij een achterbal en met een snelle uitworp bediende hij Lucas Aydin. De mee doorgelopen Borghuis liep zich vervolgens vrij bij de tweede paal en kreeg de bal op een presenteerblaadje terug van Lucas Aydin: 3-2. In de resterende vijftig speelseconden kwam Excelsior’31 niet meer in de problemen, waardoor het een gelukkige 3-2 overwinning binnenhaalde.

Aankomende vrijdag wacht Excelsior’31 een uitduel. In Schagen speelt het dan om 21.00 uur tegen nummer vier Scagha’66. Excelsior’31 staat zelf op een gedeelde eerste plaats, samen met Leekster Eagles en LTC Assen.

Excelsior’31 – Futsal Winsum 3-2 (0-2)
5. Tim Hoff 0-1
19. Stefan Bultena 0-2
29. Nikzad Mahbobi 1-2
37. Lucas Aydin 2-2
40. Jan Borghuis 3-2