Excelsior'31 speelt met tiental knap gelijk tegen Ter Leede (2-2)

Foto bij Excelsior'31 speelt met tiental knap gelijk tegen Ter Leede (2-2)

* Reactie Michel Gerritsen Mulkes

* Reactie Peter Wesselink

* Reactie Mirko Zwiers bij Radio 350 (vanaf 31.30min)

* Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31-trainer Peter Wesselink borduurt voor de wedstrijd tegen Ter Leede verder op het elftal dat tegen Dongen (KNVB-Beker, 1-2) en Jong Almere (2-4) succes boekte. Er werd 1 wisseling in de basis doorgevoerd. Dérian Reinders kwam tegen Jong Almere in het elftal voor Stefan Maat. Hij mocht nu ten koste van Maat starten. De verrassing van de laatste wedstrijd: Jasper Veltkamp was er opnieuw vanaf het begin bij. Op de bank: Luuk Oude Lansink (k), Ryan Snelders, Tom Smoes, Stefan Maat, Jasper Groothuis en Hielke Penterman.

Excelsior’31 zit in een positieve flow en dat is te merken. Met veel enthousiasme en beweging werd Ter Leede in het defensief geduwd. Het eerste wapenfeit kwam van de voet van Jamarro Diks. De Apeldoorner probeerde het van afstand met een vlammend schot. De bal ging over het doel.

Een voorsprong nemen in een thuisduel is Excelsior’31 nog niet gelukt. Ook tegen Ter Leede mocht het niet zo zijn.  Uit het niets kwam de ploeg uit Sassenheim op voorsprong. Ditmaal was het doelpunt niet fraai, maar oerlelijk. Een naar voren gespeelde bal van Michel Gerritsen Mulkes werd geblokt en zeilde pardoes over Melvin Koetsier. In de 12e minuut stond er 0-1 op het scorebord.

De thuisploeg had maar een paar minuten nodig om de tegenvaller te verwerken. Het werd bijna gelijk uit een vrije trap. Waar Ter Leede een directe poging van Ezafzafi had verwacht, had de aanvoerder van Excelsior’31 een slimmigheidje in gedachten. Hij legde de bal in minuut 20 diep op een inlopende Schmidt. De voorzet van de linksback bereikte op een haar na Boy Boeloerditi. Ter Leede ontsnapte.

Niet veel later was de gelijkmaker opnieuw dichtbij. Veltkamp werd uitstekend bediend en ging met een lob de keeper voorbij. De aanval doeltreffend afronden lukte hem niet.

Net als veel andere ploegen in de Derde Divisie, was het bij Ter Leede na balverlies uitkijken voor de omschakeling. Na balverlies van Niek Davina kwamen de mannen van trainer Steef Roodakkers er gevaarlijk uit. Ian van Otterlo profiteerde niet. Zijn poging ging hoog over.

De bedrijvige Jasper Veltkamp liet ook tegen Ter Leede zien dat hij de door hem geliefde centrale plek op het middenveld zijn kans wil grijpen. De bedrijvige jongeling bleef lef tonen en probeerde het in de 35e minuut van afstand. Doelman Bekkers moest gestrekt, maar hield de bal tegen.

In de 36e had de sluitpost geen antwoord paraat. Stijn Beverdam kwam vanaf rechts door en gaf de bal voor. Een verdediger van Ter Leede miste de bal volledig waardoor man-in-vorm Boy Boeloerditi bij de bal kon komen. Hij raakte de bal goed genoeg: via de binnenkant van de paal lag de bal in het net. 1-1.

Ook over de linkerkant kon Excelsior’31 de tegenstander pijn doen. Reinders stuurde Schmidt de diepte in. Hij was Jonathan Robertson te snel af. De rechtsback probeerde Schmidt te stoppen, maar raakte meer man dan bal: een penalty voor Excelsior’31. Net als vorige week ging Hakim Ezafzafi achter de bal staan. Met een gewaagd, maar zeker stiftje verschalkte hij Michael Bekkers. 41e minuut: 2-1 voor Excelsior’31.

De 11 van Excelsior’31 maakten zich op voor de rust, maar gingen in de 45e minuut uiteindelijk met 10 naar de kleedkamer. Net voor het rustsignaal van scheidsrechter Paarhuis, werd de leidsman door zijn assistent naar de zijlijn geroepen. Even later volgde een rode kaart voor Boy Boeloerditi. Hij zou -op een plek waar de bal op dat moment niet in de buurt was- iets hebben gedaan dat niet door de beugel kon. De aanvaller, die net als omstanders vol ongeloof reageerde, werd vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd.

De gamechanger maakte de opdracht er voor Excelsior’31 lastig. De thuisploeg was de bovenliggende partij en had met een compleet elftal kans op meer. Met 10 werd het in de tweede lastig.

Van de 45e tot de 60e minuut kwam Excelsior’31 amper in de problemen. Jamarro Diks had Excelsior’31 zelfs in veilige haven kunnen brengen. Na sterk doorzetten van Reinders kreeg Diks een perfecte kans op de 3-1. Een vlammend schot werd in de 52e minuut gekeerd door doelman Bekkers. Ook bij twee daaropvolgende counters wilde het net niet lukken.

Excelsior’31 joeg Ter Leede met de diepgang, pressing en het doorzettingsvermogen schrik aan. Daardoor bleef de belegering van de Sassenheimers uit. Naarmate de tweede helft vorderde kwamen er wel meer gevaarlijke momenten voor het doel van Koetsier.

Bijna alle aanvallen werden over rechts in de steigers gezet. In de 61e minuut kwam Sohaib Echahbouni vlak voor de neus van Koetsier aan de bal. Zijn inzet miste, gelukkig voor Excelsior’31, kracht.

Er kwamen meer van dit soort momenten, dat de bal na een voorzet in het strafschopgebied van Excelsior’31 bleef hangen. De gelijkmaker was daar juist geen voorbeeld van. Ian van Otterlo kreeg in de 69e minuut enkele meters buiten de zestien ruimte om uit te halen. Dit deed hij doeltreffend. De bal ging in een streep richting de rechterbovenhoek. Melvin Koetsier was kansloos: 1-1.

Met veel bezieling en vechtlust gingen de 10 van Excelsior’31 verder. Van ingraven was geen sprake. Ter Leede had het niet makkelijk met de gretige Excelsioren. Mirko Zwiers wist in de 78e minuut doelman Bekkers van afstand nog bijna te verrassen. De bal werd over de lat getikt. Ter Leede kwam in het laatste kwartier een paar keer in de buurt van het doel, maar had geen succes.

De teamprestatie van Excelsior’31 verdient een grote pluim. Zonder de rode kaart had Excelsior’31 een grote kans op de overwinning gehad.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Goes op het programma. Het duel in Zeeland begint om 18.00 uur.

Excelsior’31 – Ter Leede 2-2 (2-1)

12. Sohaib Echahbouni  1-0
36. Boy Boeloerditi 1-1
41. Hakim Ezafzafi 2-1
69. Ian van Otterlo 2-2

Scheidsrechter: M.G. Paarhuis,

Assistenten: T. Heuvelmans, M.T. Ritsema