Foto bij Excelsior'31 haalt uit in Goes (0-4)

71. Hielke Penterman 0-3
89. Boy Boeloerditi 0-4

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Voor Excelsior'31 stond zaterdag de verre uitwedstrijd tegen Goes op het programma. Trainer Peter Wesselink voerde een wijziging door ten opzichte van vorige week. Boy Boeloerditi begon op de bank, Hielke Penterman mocht in de spits beginnen.

De eerste grote kans in de wedstrijd was na ongeveer vijf minuten spelen voor de thuisploeg. Melvin Koestier voorkwam met een knappe redding een vroege achterstand voor de Rijssenaren. Even later was het raak aan de andere kant. Hielke Penterman werd weggestuurd door Dérian Reinders en gaf de bal af op Jasper Veltkamp die simpel de 0-1 binnen kon tikken.

Nog binnen 20 minuten werd het 0-2. De doelman van Goes schoot de bal na een uittrap tegen Jamarro Diks aan, die vervolgens de bal in een leeg doel binnen kon lopen. Daarna kreeg Goes nog enkele goede mogelijkheden voor rust, maar doelman Melvin Koetsier en de paal brachten redding.

Na rust probeerde Goes de aansluitingstreffer te maken, maar tot echte kansen kwam het niet. Excelsior'31 sloeg vervolgens toe. Jasper Veltkamp gaf de bal af op Hielke Penterman die de bal simpel binnentikte en daarmee zijn eerste doelpunt maakte in de Derde Divisie. Met de 0-3 was de wedstrijd wel beslist. Invaller Boy Boeloerditi schoot in de slotminuut de 0-4 nog binnen.

Een mooie overwinning, die de terugweg van zo'n 3,5 uur in de bus voor de eerste elftalselectie een stuk aangenamer maakte. Volgende week speelt Excelsior'31 opnieuw tegen een ploeg uit Zeeland. Hoek komt dan op bezoek op De Koerbelt, aanvang 14.30 uur.

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Niek Davina, Mirko Zwiers, Vincent Schmidt (46. Tom Smoes), Michel Gerritsen Mulkes, Dérian Reinders, Jasper Veltkamp, Hakim Ezafzafi (82. Boy Boeloerditi), Hielke Penterman, Jamarro Diks (76. Jasper Groothuis)

Kalender icoon zaterdag 12 oktober 2019 19:01 / Het eerste