Excelsior'31 3 verliest bij ZAC 2 (3-1)

Foto bij Excelsior'31 3 verliest bij ZAC 2 (3-1)

* Verslag met dank aan Thomas Rosman
Nadat er op zaterdag 12 oktober om half 11 koffie was gedronken, ging Excelsior’31 3 op weg naar Zwolle voor een wedstrijd tegen ZAC 2. In de bespreking was afgesproken om een terughoudende positie aan te nemen en eerst even de kat uit de boom te kijken. Toen om 12.45 uur het eerste fluitsignaal klonk bleek dat ZAC 2 redelijk vooruit voetbalde. Het lukte Excelsior’31 3 niet om hier onderuit te voetballen en kreeg in de 35e minuut een tegendoelpunt om de oren. Niet veel later in de 45e minuut viel ook de 2-0 voor ZAC uit een corner. Excelsior’31 3 ging dus met een 2-0 achterstand de kleedkamers in.

In de tweede helft kwam Excelsior’31 3 een aantal keer goed door de verdediging van ZAC 2 en zo scoorde Matthijs Zandvoort de 2-1. Er was weer hoop en er kwamen nog wat kansen, zoals een actie van Hessel Bruins die met een volley de bal op de kruising vloog. Er kwamen door de druk van beide partijen een aantal felle duels, waar niet altijd iedereen het mee eens was. Zo kwam Mathay Kahraman zonder het zelf te weten bijna in een bokswedstrijd. Er waren over en weer kansen maar uiteindelijk in de 85e minuut scoorde ZAC 2 de 3-1 en hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Ondanks de nederlaag was er voor Excelsior’31 3 wederom een groene verassing in de kleedkamer, van de weer een jaartje oudere Jesper Jansen. Een zachte troost om het verlies te verlichten. Jesper gefeliciteerd!

Excelsior’31 3 verliest zijn vierde competitieduel en gaat weer goed trainen voor het bekerduel tegen Enter 2 op zaterdag 19 oktober op sportpark De Koerbelt om 14.30 uur.

ZAC 2 – Excelsior’31 3 3-1 (2-0)