Excelsior'31 verliest enerverend duel van Hoek (2-3)

Foto bij Excelsior'31 verliest enerverend duel van Hoek (2-3)

Excelsior'31 verliest enerverend duel van Hoek (2-3)

* Samenvatting Excelsior'31 TV



* Reactie Stijn Beverdam (in gesprek met Leon Simons) 



* Reactie Peter Wesselink (in gesprek met Leon Simons) 



* Reactie Jasper Veltkamp (in gesprek met Tijmen van Wissing) bij RTV Oost (zie 'uur 2' vanaf 08.50min)

* Reactie Jamarro Diks (in gesprek met Henk Damkat) bij Radio 350 (vanaf 37.00min)

* Klik hier voor het eerste deel van de foto's (copyright www.excelsior31.nl)

* Verslag van Martin Klaassen

In uitwedstrijden gaat het crescendo voor Excelsior’31. Na SteDoCo en Jong Almere City werd Goes vorige week verslagen. In de thuiswedstrijden zit het met de opbrengst van 1 schamele punt (2-2 tegen Ter Leede) nog niet mee. Peter Wesselink stuurt het elftal dat van Goes won, ook tegen provinciegenoot Hoek het veld in. Hierdoor moeten vaste krachten Boy Boeloerditi en Stefan Maat nog even in de wachtkamer plaatsnemen. Naast hen op de bank zitten: Luuk Oude Lansink (k), Lucas van Beek, Ryan Snelders en Tom Smoes.

Dat Hoek geen kinderachtige tegenstander is bleek snel. Net als Excelsior’31 streeft het verzorgd en initiatiefrijk voetbal na. Het tempo lag direct hoog. De blik van beide elftallen was vooruit gericht. Hierdoor kwam er strijd op basis van techniek en handelingssnelheid. Het eerste wapenfeit kwam van Hoek, met een schotpoging van Jonathan Constansia. Excelsior’31 stelde daar in de 12e minuut een betere kans tegenover. Op aangeven van Dérian Reinders chipte Hielke Penterman de bal over doelman Jordi de Jonghe, maar ook over het doel.

Hoek, dat over een elftal met veel power en explosiviteit beschikt, werd met steekpasses achter de laatste linie van Excelsior’31 gevaarlijk. Een andere kwaliteit van de Zeeuwen zijn de dode spelsituaties. Daar kwam Excelsior’31 in de 25e minuut achter. Een afgeslagen vrije trap werd opnieuw het doelgebied ingeslingerd. Daarbij ontsnapte de van achteruit meegekomen Alexander Embrechts aan de aandacht. Van dichtbij verschalkte hij Melvin Koetsier: 0-1.

De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen en kwam op rechts goed door via Stijn Beverdam. Zijn voorzet werd net voordat de frontlinie toe kon slaan door Reguillo Vandepitte voor het doel worden weggehaald.

Excelsior'31 bewees zichzelf in de 32e minuut een slechte dienst. Duur balverlies rond de middenlijn van Mirko Zwiers werd fataal. Rik Impens lanceerde met een pass in de diepte zijn teamgenoot Erwin Franse. 1 op 1 met Melvin Koetsier faalde hij niet: 0-2. Hoek nam het cadeautje gretig in ontvangst. Het hield tot de rust het initiatief en zat op rozen.

De stand werd voor de blauwwitte formatie van Vlaming Lieven Gevaert nog rooskleuriger. Jonathan Constansia legde bij een vrije trap op 2,5e meter buiten het strafschopgebied de bal breed op Roycel James. Melvin Koetsier had geen antwoord strakke harde schot dat in de hoek binnen zoefde: 0-3.

Dat het duel nog zou kunnen kantelen had bijna niemand voorzien. Na een block van een balverplaatsing van Jamarro Diks zag Vincent Schmidt zijn kans. Hij maakte van niets iets en gaf de bal voor. Hielke Penterman was er zoals vaak in dit soort situaties als de kippen bij voor het laatste zetje: 1-3.

Invaller Boy Boeloerditi wist al snel na zijn entree in de punt van de aanval een extra strohalm te forceren. Hij wist zich na een pass in de diepte met de bal slim tussen de verdediger en de keeper te wurmen. Voor hij met de afwerking bezig kon, werd hij naar achteren getrokken. Scheidsrechter Ter Brake wees naar de stip. Boeloerditi liep zelf met de bal naar de stip, legde deze neer en schoot in de 68e minuut overtuigend raak: 2-3. 

Hoek, dat een uur lang de controle had en klasse aan de dag legde, was aan het wankelen. Het verzuimde de thuisploeg meer pijn te doen. Dat had bijvoorbeeld gekund als Melvin Koetsier in de 60e minuut niet goed gestrekt ging op een inzet van Jonathan Constansia en Reguillo Vandepittes vrije trap niet op de lat belandde. 

De manier waarop Excelsior’31 zich in de wedstrijd terug knokte was bewonderenswaardig. Ook flinke tegenvaller: het onverwachte wegsturen van Michel Gerritsen Mulkes (71e minuut) bracht Excelsior’31 niet van de wijs. Daar waar velen na een fel duel geel hadden verwacht, werd Excelsiors kilometervreter een rode kaart voorgehouden. Excelsior’31 moest net als tegen Ter Leede met 10 verder.

Excelsior’31 gaf alles wat het had en ontpopte zich tot een onverzettelijke vechtmachine.  Alleen een gelijkmaker ontbrak nog als kers op de taart. In de 78e minuut kwam Niek Davina op een voorzet van Vincent Schmidt voorbijzeilen bij de tweede paal. Zijn poging belandde in het zijnet. 

Diep in blessuretijd gaf Niek Davina de bal diep. Jamarro Diks kreeg de bal waarmee hij de teamprestatie glans kon geven. Het schot kwam, keeper Jordi de Jonghe dook. De bal kwam ketste van het lijf. De bestemming was niet het doel. Excelsior’31 bleef na een enerverend duel met lege handen achter. Het kreeg als troost de handen op elkaar van het thuispubliek vanwege de getoonde passie en veerkracht.

Volgende week zaterdag 26 oktober krijgt Excelsior’31 hoogvlieger DVS’33 uit Ermelo op bezoek. Het aanvangstijdstip is 14:30 uur. De donderdag daarop (31 oktober) wacht de ontmoeting in de Toto KNVB Beker tegen FC Utrecht. Om 18.30 uur wordt afgetrapt.

Woensdag 23 oktober tussen 19:00 en 20:30 uur, donderdag 24 oktober tussen 19:00 en 21:00 en zaterdag 26 oktober tussen 12:30 en 14:30 is er de mogelijkheid om in de voorverkoop een kaart te bemachtigen voor deze bijzondere wedstrijd.

Excelsior’31 – Hoek: 2-3 (0-2)

Doelpuntenmakers:

25. Alexander Embrechts 0-1
32. Erwin Franse 0-2
51. Roycel James 0-3
63. Hielke Penterman 1-3
68. Boy Boeloerditi 2-3

Arbitrage:

Scheidrechter: dhr. Ter Brake

Assistent scheidsrechters: mw. Snoeren en dhr. Faber

Gele kaarten:  

Vincent Schmidt, Jamarro Diks, Mirko Zwiers, Melvin Koetsier (Excelsior’31), Alexander Embrechts, Karim Bannani, Jordi de Jonghe (Hoek)

Rode kaart:

Michel Gerritsen Mulkes (Excelsior’31)

Opstellingen:

Excelsior’31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Mirko Zwiers, Niek Davina, Vincent Schmidt (82. Tom Smoes), Michel Gerritsen Mulkes, Dérian Reinders, Jasper Veltkamp (88. Stefan Maat), Jamarro Diks, Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi (62. Boy Boeloerditi)

Hoek: Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Alexander Embrechts, Roycel James, Karim Bannani, Reguillo Vandepitte, Steven Smulders, Rik Impens, Erwin Franse (78. Francis Kabwe Manengela), Jonathan Constansia (84. Seppe Vereecke), Ruben de Jager (74. Robin Nelis)
 

Kalender icoon zaterdag 19 oktober 2019 18:52 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers