Excelsior'31 moet in DVS'33 meerdere erkennen (1-3)

Foto bij Excelsior'31 moet in DVS'33 meerdere erkennen (1-3)

* Reactie Ryan Snelders

* Reactie Peter Wesselink

* Analyse Excelsior'31 - DVS'33 met Roeland ten Berge

*Verslag van Martin Klaassen

Voor de KNVB-Beker donderdagavond op het eigen sportpark tegen FC Utrecht aan, komt in de competitie DVS’33 op bezoek. Vanwege de omstreden rode kaart van Michel Gerritsen en de daarbij horende schorsing , keert Stefan Maat terug in het elftal. Ook Boy Boeloerditi kreeg een basisplaats toebedeeld, dit ging ten koste van Jamarro Diks. Naast Diks op de bank zitten: Luuk Oude Lansink (k), Ryan Snelders , Tom Smoes en Yilber Haverslag.

Excelsior’31 begon overtuigend aan de wedstrijd. Waar het vorige week tegen Hoek mee was geëindigd, ging de ploeg van Peter Wesselink tegen DVS’33 mee verder. Er was geen ontzag, de thuisploeg ging op zoek naar het openingsdoelpunt.

In de 4e minuut zorgde Vincent Schmidt met een vrije trap voor het eerste echte gevaar. Hoewel het schot niet de beoogde richting had, kon DVS’33-doelman Daan Huiskamp de bal niet klemmen. Vijf minuten later stond Dérian Reinders schuin voor Huiskamp. In plaats van de bal af te geven op de meegelopen Hielke Penterman of Jasper Veltkamp, ging hij voor eigen succes. Het bleek achteraf niet de beste keus. Er ging voor Excelsior’31 een ultieme mogelijkheid in rook op.

De geelzwarten uit Ermelo, die een moeizaam begin van de wedstrijd beleefden werden in de 12e minuut voor het eerst gevaarlijk. Vanaf links werd de bal voorgegeven en richting doel gekopt door Joshua Patrick. Zijn kopbal ging een meter naast het doel van Melvin Koetsier.

Langzaam verloor Excelsior’31 daarna de grip op de wedstrijd. DVS’33 kwam steeds meer in het stuk voor. Het werd minder slordig en gevaarlijker. Na een voorzet van Joshua Patrick, kreeg net voor het half uur Ozturk met het hoofd een kans. In de 32e minuut werd de 0-1 al door velen geteld. Excelsior’31-doelman Melvin Koetsier had op een verwoestende pegel van Joshua Patrick een glansparade in petto.

Excelsior’31 deed in de 37e en 39e verwoede pogingen om voor het eerst dit seizoen in een thuiswedstrijd op voorsprong te komen. Na een goede voorzet vanaf links van Hakim Ezafzafi, zocht Hielke Penterman met een strakke schuiver de korte hoek. De bal was net niet goed genoeg om DVS’33-doelman Daan Huiskamp te verschalken. Uit de hoekschop van Mirko Zwiers die volgde, kwam de bal bij de tweede paal voor de voeten van Boy Boeloerditi. Hij leek teveel verrast en leverde een matige inzet af.

Kort voor rust was het DVS’33 dat in de 43e minuut de score opende. Na een voorzet en een rommelige situatie in het strafschopgebied van Excelsior’31, kwam de bal uit bij Joshua Patrick. Ditmaal was het wel raak voor de spits die vorig jaar voor DOVO 37 keer scoorde en daarmee topscorer van de Derde Divisie was. Hij maakte hiermee zijn 5e treffer van het huidige seizoen.

Gesteund door de voorsprong kwamen de gasten uit Ermelo goed uit de rust. Joshua Patrick ging op zoek naar extra doelpunten. In de 47e minuut lukte dat niet en werd de bal wederom knap gered door Koetsier. De doelman, die wekelijks uitblinkt had in de 55e minuut geen antwoord paraat. Hij ging tot het uiterste, maar de prachtige volley van Joshua Patrick was hem te machtig. De topschutter nam de bal uit een voorzet van Benjamin Roemeon zonder aarzelen op de slof: 0-2.

Het antwoord van Excelsior’31 en dan vooral van Hakim Ezafzafi kwam verrassend snel. Uit een ingooi verraste de spits iedereen, inclusief DVS’33-doelman Daan Huiskamp. Van grote afstand kegelde hij de bal hoog in het doel. In de 61e minuut werd het 1-2. Er was, ondanks het veldoverwicht van de Ermeloërs, weer hoop.

Deze hoop verdween al snel weer. Niek Davina kreeg in de 61e minuut een penalty tegen, nadat hij Olivier Pilon onreglementair tegenhield. Het werd vanaf de strafschopstip 1-3. Specialist Oktay Oztürk liet Melvin Koetsier kansloos. Excelsior’31 probeerde het nog wel, maar kon in het laatste deel van de wedstrijd geen potten meer breken. Joshua Patrick kwam in de 79e minuut nog dicht bij een hattrick. Na een schor in de lange hoek, kwam de bal via de binnenkant van de paal het veld weer in.

Excelsior’31 staat nu 11e in de Derde Divisie en heeft tegen alle 10 de ploegen die er boven staan gespeeld. Het vizier kan nu op de bekerontmoeting tegen FC Utrecht worden gericht. De wedstrijd begint aanstaande donderdag 31 oktober om 18.30 uur. Op zaterdag 9 november hervat Excelsior’31, na een vrij weekend, de competitie. Dan treedt het in Harderwijk aan tegen VVOG.

Excelsior’31 – DVS’33: 1-3 (0-1)