MATCHDAY! 21:30 uur Zwolle: IFC Zwolle - Excelsior’31 (zaalvoetbal)

Foto bij MATCHDAY! 21:30 uur Zwolle: IFC Zwolle - Excelsior’31 (zaalvoetbal)

MATCHDAY! 21:30 uur Zwolle: IFC Zwolle - Excelsior’31 (zaalvoetbal)

RIJSSEN / ZWOLLE - Vanavond (vrijdag 8 november) staat speelronde zeven op het programma in de eerste divisie zaalvoetbal. Excelsior’31 speelt dan een uitwedstrijd tegen IFC Zwolle. Het duel in het Landstede Sportcentrum in Zwolle begint om 21.30 uur en staat onder leiding van de heren A.D. Lautenbach, C.S. Jager en H. Hofman.

Excelsior’31 is momenteel enigszins verrassend koploper in de eerste divisie. Van de zes gespeelde wedstrijden, verloor het alleen de uitwedstrijd in Den Helder bij Zeemacht, degradant uit de eredivisie. De overige vijf wedstrijden wist het allemaal te winnen. Zo ook afgelopen vrijdag tegen HZV/Het Vennewater, waarin Excelsior’31 in een spectaculair duel met 4-3 aan het langste eind trok.

IFC Zwolle draait als promovendus een moeizaam seizoen. Tot op heden behaalde het slechts één punt. De ploeg van oud-Excelsior’31 coach Ichtus Rahanra staat hierdoor op de laatste plaats. Echter, de gastheren moeten zeker niet onderschat worden. Het ene punt werd behaalt tegen titelkandidaat Texel’94. In dit duel stonden de Zwollenaren tot een minuut voor tijd nog met 2-0 voor. Ook afgelopen vrijdag verspeelde het in de laatste anderhalve minuut van de wedstrijd een 4-3 voorsprong en ging het onfortuinlijk met 4-5 onderuit tegen Futsal Winsum.

Twee seizoenen terug troffen beide teams elkaar in de Topklasse, waarin Excelsior’31 tweemaal aan het kortste eind trok. Excelsior’31 promoveerde in dat seizoen uiteindelijk via de nacompetitie naar de eerste divisie. In de voorbereiding op dit seizoen speelden beide teams ook al tegen elkaar. Ook toen trok Excelsior’31 aan het kortste eind. Kortom; Excelsior’31 is gewaarschuwd.

Kalender icoon zondag 3 november 2019 08:52 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers