Nieuwsbrief Technische Commissie

Foto bij Nieuwsbrief Technische Commissie

Nieuwsbrief Technische Commissie

Start seizoen
De start van het nieuwe seizoen bij de jeugd was prima te noemen, alle selectie teams “presteren” naar verwachting. Als je bij jeugdvoetbal überhaupt al over presteren moet praten. Wat wel opvallend is, is het grote aantal blessures bij de spelers in de JO17- en JO19-lichtingen, waardoor we al flink een beroep hebben moeten doen op de andere teams. We begrijpen dat dit niet wenselijk is voor de trainers en coördinatoren die elke week daar weer druk mee zijn, maar het heeft ook een positieve kant. Zo maakte een speler die geselecteerd was voor het 2e selectieteam een definitieve stap naar het 1e selecti team, omdat hij de trainer overtuigde van zijn kwaliteiten. En laat dat nou zijn wat we graag willen, spelers die in zichzelf investeren en niet bij de eerste de beste tegenslag opgeven.

Talentenpool
Een mooi verlengstuk op het bovenstaande verhaal is de door de TC in leven geroepen talentenpool. Daarin kunnen spelers van JO17 tot en met JO21 zich laten zien bij de hoofdtrainer(s) en zo kan het dus zijn dat een speler van JO17 op het veld staat met een speler van het 1e elftal. Ook spelen we met deze talentenpool wedstrijden tegen de JO19-teams van de verschillende BVO’s. Afgelopen maand was de JO19 van SC Heerenveen de eerste tegenstander. Vooraf konden beide teams en begeleiding gezamenlijk gebruikmaken van een maaltijd, aangeboden door de Sterkerij. De wedstrijd was een leuke en leerzame pot voetbal voor beide partijen, waarbij SC Heerenveen net iets zorgvuldiger met de kansen omging en uiteindelijk met 0-3 te sterk was. De volgende wedstrijd staat gelukkig al weer snel op het programma. De Graafschap komt op 19 november naar ons sportpark.

Techniektraining
Ook dit seizoen wordt er een techniektraining verzorgd voor de onderbouw van onze selectieteams. Elke vrijdagmiddag werken de spelers van JO10 tot en met JO13 aan hun techniek in verschillende vormen, waarbij de accenten bijvoorbeeld kunnen liggen op aannames en kijkgedrag. Dit seizoen nemen er ook een aantal geselecteerde meisjes deel aan de techniektraining. Mooi om te zien dat deze meiden erg leergierig zijn en hun “mannetje” staan tussen de jongens.

KNVB jeugdplan
Ook dit seizoen weten de scouts van de KNVB en de diverse BVO’s de weg naar ons sportpark te vinden. Zo werden er diverse JO13 spelers geselecteerd voor het jeugdplan van de KNVB, toch een teken dat je als speler in beeld bent en het goed doet. We wensen deze spelers veel succes, maar vooral veel leermomenten en plezier.

Opleidingsplan
Begin dit jaar is het opleidingsplan 2019-2021 vastgesteld en gepresenteerd. Leidraad daarin is het profiel van dé Excelsior’31 speler. Met vaste spelprincipes door de hele opleiding proberen we spelers zo goed mogelijk volgens dat profiel op te leiden. Bij de onderbouw (jeugd tot en met onder 11) is dat vormgegeven in een vaste trainingscyclus, waarbij alle spelprincipes periodiek aan de orde komen. Deze trainingscyclus biedt trainers handvatten voor de invulling van de training en zorgt voor een rode draad in het opleiden van onze jeugdspelers. De komende periode gaan we bekijken hoe we dit verder in de opleiding uit kunnen rollen.

Invulling trainersposities
Tot voor kort hadden we alle trainersposities ingevuld. Helaas kan Bernd Bove het trainerschap bij Excelsior’31 niet langer combineren met werk, eigen voetbal en thuissituatie. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een coördinator van de training van de mini’s op woensdagmiddag en een trainer voor de JO8-groep. Bij interesse graag contact opnemen met Edgar Siemerink.

1e selectie
Het 1e elftal is nu aantal maanden onderweg. Na een wisselvallige voorbereiding is de competitie nu een wedstrijd of tien aan de gang. Het niveauverschil is zoals verwacht aanzienlijk t.o.v. de Hoofdklasse. Details maakten het verschil in een aantal wedstrijden, maar gezien de kwaliteit van de selectie zijn we ervan overtuigd dat de nodige punten gepakt gaan worden. Wel zijn er een aantal blessures (waaronder een paar langdurige helaas), maar gezien de breedte van de selectie levert dit nog geen hele grote problemen op. Positieve ontwikkeling is dat er regelmatig spelers uit de talentenpool bij de trainingen aansluiten, zodat er altijd met voltallige selectie getraind kan worden en deze jonge spelers zich verder kunnen ontwikkelen op een hoog niveau. Over talent gesproken: Stefan Maat heeft een uitnodiging van Go Ahead Eagles gehad voor het spelen van een trainingswedstrijd. I.v.m. een blessure aan de knie kan dit voor hem helaas niet doorgaan. De evaluatiegesprekken die we in oktober en november met de spelers gepland hebben, zitten er weer op. Het zijn elke keer toch weer goede, leuke maar ook zinvolle gesprekken. Met de hele technische staf hebben we, naast het bijna dagelijks contact met Peter, elke maand een overleg, zodat we elkaar continu op de hoogte houden van alle zaken omtrent de 1e selectie. Komende tijd gaan we verder nadenken en overleggen richting volgend seizoen.

Technische Commissie Excelsior'31

Kalender icoon donderdag 7 november 2019 21:12 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers