MATCHDAY! 20.30 uur: Leekster Eagles - Excelsior’31 (zaalvoetbal)

Foto bij MATCHDAY! 20.30 uur: Leekster Eagles - Excelsior’31 (zaalvoetbal)

MATCHDAY! 20.30 uur: Leekster Eagles - Excelsior’31 (zaalvoetbal)

Voor de zaalvoetballers van Excelsior’31 wacht vanavond (vrijdag 6 december) een interessant duel in de eerste divisie. De formatie uit Rijssen reist af neer Leek voor de wedstrijd tegen medekoploper Leekster Eagles. Aanvang 20:30 uur.

De Rijssenaren wonnen afgelopen vrijdag het inhaalduel tegen ONR, waardoor ze weer vertrouwen tanken na de nederlaag een speelronde eerder tegen IFC. Door de overwinning nestelden de rood-witten zich weer naast Leekster Eagles en Texel’94 op de ranglijst, met achttien punten uit acht duels.

Leekster Eagles is al jaren hét zaalvoetbalbolwerk van het Noorden. Het speelde enige jaren terug een tijdlang in de eredivisie, maar na de degradatie in 2014 speelt het nu al weer voor het zesde jaar op rij in de eerste divisie. Ieder seizoen behoorden ze tot de favorieten voor de titel, zo ook dit jaar. Maar de afgelopen vijf seizoenen miste het de boot om het kampioenschap. Ook ging het vijfmaal mis in de nacompetitie voor promotie naar de eredivisie. De ploeg uit Leek hunkert dan ook weer naar succes en lijkt het dit seizoen te moeten uitvechten met Texel’94 en Zeemacht.

Maar ook Excelsior’31 ligt vooralsnog op de loer. De equipe van Noël Oude Bennink en Jan Borghuis doet het verrassend goed, al heeft het met wedstrijden tegen Leekster Eagles, LTC Assen en Texel’94 nog een behoorlijk lastig programma in het eerste deel van de competitie. Na deze wedstrijden kan de balans voorzichtig worden opgemaakt.

Excelsior’31 en Leekster Eagles troffen elkaar slechts eenmaal eerder. In de voorbereiding op afgelopen seizoen speelde het een oefenwedstrijd tegen elkaar. In Leek legde Excelsior’31 het met 5-0 af. Daarbij wel vermeld dat de selectie van Excelsior'31 verre van compleet was.

Henk Lankamp maakt vanavond na twee maanden blessureleed zijn rentree in de wedstrijdselectie. Daarentegen staat nog steeds de afwezigheid van Gerjan Bakker en Rik Harbers wegens blessures. Het meespelen van Serhat Sakru is twijfelachtig. Hij is geveld door een flinke griep.

Kalender icoon zondag 1 december 2019 10:25 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers