Excelsior'31 sluit onvergetelijk 2019 af met ruime nederlaag in Amsterdam (4-0)

Foto bij Excelsior'31 sluit onvergetelijk 2019 af met ruime nederlaag in Amsterdam (4-0)

Excelsior'31 sluit onvergetelijk 2019 af met ruime nederlaag in Amsterdam (4-0)

* Samenvatting Ajax - Excelsior'31 door Excelsior'31 TV



* Reactie Jamarro Diks 



* Reactie Dèrian Reinders bij Radio 350 Sport (vanaf 25.55min)

* Reactie Peter Wesselink



* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 ging in de laatste wedstrijd voor de winterstop op bezoek bij de amateurs van Ajax, die voor de wedstrijd drie punten minder hadden dan de Rijssenaren. Op Sportpark De Toekomst koos trainer/coach Peter Wesselink voor dezelfde elf spelers als vorige week in het thuisduel tegen tegen FC Lisse (2-2). Niek Davina keerde terug van een schorsing en begon op de bank. 

De Rijssenaren gingen goed van start in Amsterdam. De eerste mogelijkheden waren voor de bezoekers. Een schot van Jamarro Diks werd gekeerd door Ajax-doelman Ruben Zandwijken. Even later tikte Zandwijken ook een uitstekende vrije trap van Hakim Ezafzafi uit het doel. De grootste kans in de beginfase was nadat Dèrian Reinders op doel schoot, doelman Zandwijken de bal kon keren en Jasper Veltkamp in de rebound over schoot. 

Alles leek er dus op dat Excelsior'31 de wedstrijd onder controle had. Echter, na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier liet de bal los en het cadeautje werd uitgepakt door Mitchel Bormann, 1-0. Even later kon het zelfs 2-0 worden, maar Koetsier kon redding brengen. Daarna kwam de regen met bakken uit de lucht en golfde het spel op en neer. Beide teams kregen mogelijkheden op een treffer voor rust, maar 1-0 werd de ruststand. 

In de rust mocht Boy Boeloerditi achterblijven in de kleedkamer, aanvoerder Hielke Penterman was zijn vervanger. Hij zag dat de thuisploeg binnen twee minuten in het tweede bedrijf de score verdubbelde. Koen Blommestijn kopte de 2-0 binnen. Een tik voor Excelsior'31, dat daarna steeds slordiger werd. Mogelijkheden waren spaarzaam voor de Rijssenaren in het vervolg van de wedstrijd. Op drie schoten uit de tweede lijn van Jamarro Diks na, was Excelsior'31 onmachtig voorin.

Ajax zag tot twee keer toe een treffer afgekeurd worden, eentje vanwege een handsbal en een vanwege buitenspel. Juiste beslissingen van scheidsrechter Marco Oosting, die wederom een uitstekende wedstrijd floot. De 3-0 viel uiteindelijk alsnog, uit een hoekschop. Glenn van Zoolingen maakte met het hoofd de 3-0. Het derde kopdoelpunt van de middag van de Amsterdammers. In de slotminuut werd het ook nog 4-0. Michel Gerritsen Mulkes maakte en overtreding in het strafschopgebied en Ilias Boudouni benutte de strafschop die volgde. 

Excelsior'31 gaat met 4-0 onderuit bij (directe concurrent op ranglijst) Ajax. Door deze nederlaag gaat Excelsior'31 de winterstop in met een negende plek op de ranglijst en twintig punten uit vijftien duels. De ploegen tussen plek acht en veertien staan op vier punten van elkaar, het kan dus niet anders dan dat er een razend spannende tweede seizoenshelft te wachten staat in de Derde Divisie. 

Het vlaggenschip van Excelsior'31 sluit daarmee een onvergetelijk kalenderjaar af. De manier waarop het kampioenschap in de Hoofdklasse B (en dus de promotie naar de Derde Divisie) gepakt werd op die historische 25 mei, blijft iedere Excelsioor zijn hele leven bij. Ook het avontuur in de KNVB Beker mag niet vergeten worden. De last-minute overwinning in het Brabantse Dongen (1-2) was al een mooi voorgerecht. Het hoofdgerecht op 31 oktober, het bekerduel tegen Eredivisionist FC Utrecht (1-4), was natuurlijk ook een dag om nooit te vergeten.

Laten we ook in 2020 hopen op veel mooie Excelsior'31-momenten. Excelsior'31 gaat nu genieten van de winterstop. Op 4 januari a.s. oefent Excelsior'31 thuis tegen Tweede Divisionist HHC Hardenberg, aanvang 13.00 uur. Een week later, zaterdag 11 januari, gaat de Derde Divisie alweer van start. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Barendrecht op het programma. 

Ajax - Excelsior'31 4-0 (1-0)
15. Mitchel Bormann 1-0
47. Koen Blommestijn 2-0
74. Glenn van Zoolingen 3-0
90. Ilias Boudouni 4-0 (strafschop)

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam (58. Joost Krijns), Mirko Zwiers, Ryan Snelders, Vincent Schmidt, Michel Gerritsen Mulkes, Dèrian Reinders, Jasper Veltkamp, Jamarro Diks, Boy Boeloerditi (46. Hielke Penterman), Hakim Ezafzafi

Kalender icoon zaterdag 14 december 2019 21:51 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers