Excelsior'31 begint 2020 met oefennederlaag tegen HHC Hardenberg (1-2)

Foto bij Excelsior'31 begint 2020 met oefennederlaag tegen HHC Hardenberg (1-2)

* Samenvatting Excelsior'31 TV

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Na een korte winterstop stond de eerste elftalselectie van Excelsior'31 afgelopen donderdag alweer op het veld voor de eerste training van 2020. Zaterdag stond de oefenwedstrijd tegen HHC Hardenberg op het programma. Een leuk weerzien voor Hielke Penterman, Melvin Koetsier, Vincent Schmidt, Dèrian Reinders en Ryan Snelders met hun voormalige club.

Dat HHC Hardenberg momenteel de koploper is in de Tweede Divisie, was goed te zien in de beginfase van het duel. Het spel speelde zich in het eerste half uur met name af op de helft van de Rijssenaren. Na iets minder dan tien minuten spelen werd HHC-middenvelder Rick Hemmink in het strafschopgebied gevloerd door Mirko Zwiers. De penalty die volgde werd benut door Rob van der Leij, 0-1.

Ook daarna bleef de ploeg van Gert-Jan Karsten doorgaan met kansen creëren. Na iets meer dan een kwartier spelen werd het 0-2. Na een prachtige combinatie tussen Rick Hemmink, Jurjan Mannes en Rob van der Leij kwam de bal weer voor de voeten van Rick Hemmink die de bal van buiten de zestien hard over de grond in het doel schoot, 0-2.

Het eerste schot op doel van de thuisploeg was na een half uur gelijk raak. Voormalig HHC-speler Vincent Schmidt kwam door op de linkerflank en schoot de bal laag over de grond in het doel, 1-2. Dat werd ook de ruststand.

HHC Hardenberg begon de tweede helft met een groot aantal nieuwe gezichten, Excelsior'31 wisselde slechts twee keer (Luuk Oude Lansink voor Melvin Koetsier en Stijn Beverdam voor Ryan Snelders). In die tweede helft had Jamarro Diks na een uur spelen de grootste mogelijkheid op de gelijkmaker. Hij schoot echter de bal in kansrijke positie op de paal.

In het vervolg van de tweede helft waren er nog wat kansen en afstandsschoten voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer. Excelsior'31 verliest daardoor met 1-2 van Tweede Divisionist HHC Hardenberg. Volgende week zaterdag 11 januari gaat de Derde Divisie weer van start. De Rijssenaren spelen dan thuis tegen Barendrecht, aanvang 14.30 uur.

Excelsior'31 - HHC Hardenberg 1-2 (1-2)
10. Rob van der Leij 0-1 (strafschop)
17. Rick Hemmink 0-2
31. Vincent Schmidt 1-2

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier (46. Luuk Oude Lansink), Mirko Zwiers (65. Lucas van Beek), Niek Davina, Ryan Snelders (46. Stijn Beverdam), Vincent Schmidt (72. Tom Smoes), Dèrian Reinders, Michel Gerritsen Mulkes, Jasper Veltkamp, Jamarro Diks (76. Yilber Haverslag), Hielke Penterman (72. Koray Arslan), Boy Boeloerditi

Kalender icoon zaterdag 4 januari 2020 19:34 / Het eerste