Melvin Koetsier houdt Excelsior’31 op de been tegen Barendrecht (1-1)

Foto bij Melvin Koetsier houdt Excelsior’31 op de been tegen Barendrecht (1-1)

Melvin Koetsier houdt Excelsior’31 op de been tegen Barendrecht (1-1)

* Klik hier voor de 154 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

* Samenvatting Excelsior'31 TV * Reactie Melvin Koetsier bij Excelsior'31 TV* Reactie Peter Wesselink bij Excelsior'31 TV

 

*Analyse Lourens Smids (live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook)* Verslag met dank aan Martin Klaassen

Bij de hervatting van de competitie heeft Excelsior’31-trainer Peter Wesselink tegen Barendrecht weer iets meer te kiezen. Hij had weinig verrassingen in petto wat betreft het basisteam. Vrijdagmiddag kreeg ook de aan de selectie toegevoegde Koray Arslan groen licht om te kunnen spelen. Hij begon op de bank. Naast hem zaten Joost Krijns, Ryan Snelders, Tom Smoes, Yilber Haverslag, Tim Paalman (k) en Hakim Ezafzafi. Laatstgenoemde keerde maandag terug van zijn vakantie.

Excelsior’31 leek de eerste 30 seconden van de wedstrijd nog niet wakker. Barendrecht overblufte de thuisploeg, maar kwam tot ieders opluchting niet verder dan een rollertje voorlangs het doel van Melvin Koetsier. 

Na dat moment toonde Excelsior’31 beterschap. Het ging de duels met overtuiging in en toonde lef aan de bal. Er was veel beweging en diepgang op de juiste momenten. Een mooi voorbeeld was de dieptepass van Dérian Reinders op Vincent Schmidt. Het ontbrak de linksback aan de juiste afronding. Zijn inzet ging over het doel van Van der Ploeg.

Barendrecht had het daar in de eerste 20 minuten moeilijk met de dynamiek die Excelsior’31 op de mat legde. In de 12e minuut werd de score geopend. Jamarro Diks schatte, tussen de stilstaande Barendrecht-achterhoede een steekpass op waarde. Hij omspeelde doelman Van der Ploeg en tikte met links de bal binnen: 1-0.

Het bracht het ervaren Barendrecht niet van de wijs. De Barendrechters hadden een optisch overwicht. Echt overtuigen kon de ploeg van de Jack van den Berg (die ook trainer is van zondaghoofdklasser IFC) echter niet. Rasvoetballer Marouane Bakour liet af en toe leuke dingen zien. Hij was ook de man die in de 26e minuut de gelijkmaker op de schoen had. Na een steekpass van Bram de Bruin schoot hij op de benen van de rap uitgekomen Melvin Koetsier.

Barendrecht kwam vaker in de zone waar Excelsior’31 de bal niet wilde hebben. Daarin had Danny Monster met zijn verfijnde traptechniek een belangrijke rol. Koetsier moest in de 27e minuut handelend optreden op een schot van Yarick Dorst. In de tegenaanval liet Excelsior’31 zich aanvallend weer een keer gelden. Via Stijn Beverdam en Jasper Veltkamp ging de bal net voorbij aan Hielke Penterman. 

De opleving was van korte duur. Er was in de 36e minuut opnieuw een glansrol weggelegd voor Melvin Koetsier. Hij had op miraculeuze wijze, met een kluwen aan Barendrecht-spelers voor zijn neus een antwoord op een kopbal van Bakour. Van dichtbij wist de doelman de bal over het doel te krijgen.

In de eerste 30 seconden van de tweede helft liet Excelsior’31 zien geleerd te hebben van de start van de wedstrijd. In de aanval die in dit tijdsbestek werd opgezet, ontbrak het aan een happy end. Het lukte Boeloerditi niet om Penterman in stelling te brengen.

Daarna was het toch weer Barendrecht dat de lakens uitdeelde. Excelsior’31 werd teruggedrongen en moest genoegen nemen met uitvallen. Het niveau dat Excelsior’31 aan de dag legde daalde en daar maakte Barendrecht gebruik van. De gasten stapten in bij slordig balverlies en konden de eigen kwaliteiten beter benutten. Spits Peter de Lange kon in de eerste helft geen potten breken, maar was in de tweede helft de belangrijke pion. 

Na een paar hachelijke situaties die Melvin Koetsier meester was, ging het mis. Uit een hoekschop tikte De Lange in de 64e minuut de 1-1 binnen. Barendrecht ging op zoek naar de overwinning. Dat werd ook vanaf de bank gevoeld. Wesselink bracht Joost Krijns erbij, om meer grip te krijgen. Later maakte ook Hakim Ezafzafi zijn opwachting. Hij moest halsoverkop het veld in, omdat Reinders niet verder kon.

Meer grip op de situatie kwam er niet. Van Dorst (76e minuut, een poging van afstand) en in het bijzonder Vorthoren (80e minuut, Koetsier redde met de voet) hadden de matchwinner kunnen zijn. ‘Niet vandaag’ liet de in topvorm verkerende Koetsier blijken. 

Het venijn had nog in de staart kunnen zitten. Peter de Lange miste uit de draai met zijn schot het doel en Hakim Ezafzafi vond met een vlammend schot Barendrecht-doelman Van der Ploeg op zijn weg. Ezafzafi ontving de bal na een handige actie van competitie-debutant Koray Arslan. Excelsior’31 haalde niet met 11 man het einde. Niek Davina kreeg kort voor tijd zijn tweede gele kaart.

Excelsior’31 mag tevreden zijn met het gelijkspel. Volgende week gaat Excelsior’31 op bezoek bij VVSB. Het duel op sportpark De Boekhorst begint op het late tijdstip van 18:00 uur.

Excelsior’31 – Barendrecht:  1-1

Doelpuntenmakers:

12. Jamarro Diks 1-0
64. Peter de Lange 1-1

Arbitrage:

Scheidsrechter:  dhr. L. Timmer 
Assistent-scheidsrechters: dhr. G. Malki  & dhr. S. Rozemeijer

Kaarten

Niek Davina (minuut 57/minuut 90 2x geel = rood)

Opstellingen:

Excelsior’31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Mirko Zwiers, Niek Davina, Vincent Schmidt, Michel Gerritsen Mulkes, Dérian Reinders (72. Hakim Ezafzafi), Jasper Veltkamp, Jamarro Diks (86. Koray Arslan), Hielke Penterman, Boy Boeloerditi (62. Joost Krijns)

Barendrecht: Nick van der Ploeg, Tim Eekman, Stanley Husen, Max van Dijk, Bram de Bruin, Yarick Dorst, Danny Monster, Niels Vorthoren, Bas Mourits (62. Qjell Krolis), Peter de Lange, Marouane Bakour (75. Emilio Samseij)

* Voorbeschouwing Excelsior'31 - Barendrecht met analist Lourens Smids (live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook)

 

Kalender icoon zaterdag 11 januari 2020 18:59 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers