Excelsior'31 lijdt terechte nederlaag bij VVSB (3-1)

Foto bij Excelsior'31 lijdt terechte nederlaag bij VVSB (3-1)

Excelsior'31 lijdt terechte nederlaag bij VVSB (3-1)

* Samenvatting Excelsior'31 TV



* Reactie Hielke Penterman bij Excelsior'31 TV



* Reactie Peter Wesselink bij Excelsior'31 TV



* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis


Trainer Peter Weselink voerde tegen VVSB drie wijzigingen door in de opstelling ten opzichte van vorige week tegen Barendrecht (1-1). VIncent Schmidt was ziek afgelopen week en begon op de bank, Tom Smoes startte daardoor op linksback. Niek Davina was geschorst na zijn rode kaart (2x geel) tegen Barendrecht, Joost Krijns begon daardoor centraal achterin naast Mirko Zwiers. Ook (topscorer) Hakim Ezafzafi keerde terug in de basis, dat ging ten koste van (de andere topscorer) Boy Boeloerditi die op de bank moest beginnen. 

De wedstrijd begon pas om 18.00 uur. De ongeveer twintig meegereisde supporters uit Rijssen zagen dat de eerste speldenprikjes in de wedstrijd werden uitgedeeld door Excelsior'31. Hakim Ezafzafi, Jamarro Diks en Dérian Reinders probeerden van afstand VVSB-doelman Ruben Valk te verschalken. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor de thuisploeg. Na een kwartier spelen kwam Lulinho Martins door op rechts en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Bert Steltenpool. De spits, die in de winterstop overkwam van Quick Boys, schoot de bal op de paal. 

Na een half uur spelen kregen ook de RIjssenaren een goede kans op de openingstreffer. Via Stijn Beverdam en Hielke Penterman kwam de bal voor de voeten van Jasper Veltkamp, die net naast schoot. Toch was het VVSB dat het betere van het spel had en het meest gevaarlijk werd. Waar voormalig FC Twente-speler Felitciano Zschusschen net overschoot, was het een minuut later wel raak. Lulinho Martins werd weggestuurd op rechts en was te snel voor Tom Smoes. Martins haalde ineens uit vanuit een onmogelijk lijkende positie om te scoren. Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier leek verrast en liet de bal ongelukkig door zijn benen glippen, waardoor de 1-0 een feit was zeven minuten voor rust. 

Na rust moest Tom Smoes het veld verlaten vanwege hamstringklachten. Vincent Schmidt keerde daardoor terug in de verdediging. Excelsior'31 begon beter aan de tweede helft. Echter ontbrak het bij de Rijssenaren opnieuw aan de goede eindpass en daardoor het creëren van echte kansen. Na een fikse regenbui, waarin VVSB de rood-witten al twee keer waarschuwde met een grote kans op de 2-0, viel die treffer na iets meer dan een uur spelen alsnog. Michel Gerritsen Mulkes leed balverlies op de zestienmeter, waarna de bal bij Lulinho Martins terecht kwam. De rechtsbuiten haalde wederom hard uit en Melvin Koetsier werd geklopt in de korte hoek, 2-0. 

Een kwartier voor tijd deed Excelsior'31 wat terug, Joost Krijns kopte na een hoekschop, op aangeven van Hielke Penterman, de 2-1 binnen. Het leek een eindfase te worden waarin er wellicht toch nog wat te halen viel voor Excelsior'31. Peter Wesselink bracht Koray Arslan en Boy Boeloerditi binnen de lijnen (op de plaatsen van Jasper Veltkamp en Michel Gerritsen Mulkes) in de hoop meer stootkracht voorin te krijgen. Tot grote mogelijkheden kwam dat niet. Waar Bert Steltenpool eerst een uitgelezen kans op de beslissing in de wedstrijd liet liggen door de bal rakelings naast het doel te koppen, zorgde hij twee minuten voor tijd wel voor de beslissing in de wedstrijd. Na een foutieve pass van Mirko Zwiers, die de bal terug wilde kaatsen na een ingooi van Stijn Beverdam, had de spits vrije doortocht naar het doel van Melvin Koetsier. Hij omspeelde de doelman en kon in een leeg doel binnen schieten, 3-1. 

Al met al een terechte nederlaag voor Excelsior'31 dat vandaag de goals veel te makkelijk weggaf om aanspraak te kunnen maken op een resultaat. Door deze nederlaag van Excelsior'31 en de overwinning van GOES tegen DOVO wordt het steeds spannender in de strijd om plek veertien (de nacompetitieplek) te ontlopen. Excelsior'31 staat momenteel op de elfde plek, met slechts twee punten meer dan VVSB dat nu op plek veertien staat. De tweede seizoenshelft is pas net een duel onderweg, maar het mag duidelijk zijn dat de ploegen die momenteel strijden om plek veertien te ontlopen aan elkaar gewaagd zijn en het de komende weken razend spannend zal worden rond plek veertien op de ranglijst. 

Volgende week zaterdag speelt Excelsior'31 thuis tegen VVOG, dat momenteel zestiende staat op de ranglijst. Het duel op De Koerbelt begint om 14.30 uur. 

VVSB - Excelsior'31 3-1 (1-0)
39. Lulinho Martins 1-0
62. Lulinho Martins 2-0
74. Joost Krijns 2-1
88. Bart Steltenpool 3-1

Gele kaart Excelsior'31: Melvin Koetsier

Opstelling VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief; Ties Evers, Tim de Rijk, Mo el Osrouti (85. Wout Heemskerk); Lulinho Martins (70. Loyd van der Wilden), Bert Steltenpool, Felitciano Zschusschen (78. Justin Valk).

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Mirko Zwiers, Joost Krijns, Tom Smoes (46. Vincent Schmidt), Dérian Reinders, Michel Gerritsen Mulkes (76. Boy Boeloerditi), Jasper Veltkamp (68. Koray Arslan), Jamarro Diks, Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi
 

Kalender icoon zondag 19 januari 2020 02:04 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers