Nederlaag zaalvoetballers Excelsior’31 bij koploper Texel’94

Foto bij Nederlaag zaalvoetballers Excelsior’31 bij koploper Texel’94

Samenvatting Texel'94 - Excelsior'31, met dank aan Jan Nijkamp en Martin Bij de Vaate

RIJSSEN / TEXEL – De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond in de eerste divisie niet voor een stunt kunnen zorgen bij de koploper. Op Texel gingen de Rijssenaren, na een degelijke eerste helft, uiteindelijk met ruime cijfers (9-3) onderuit tegen Texel’94. De zege van de thuisploeg was meer dan verdiend, maar de uitslag wel enigszins geflatteerd.

Excelsior’31 moest het vrijdag stellen zonder de creatieve flankspelers Nikzad Mahbobi (vakantie) en Jan Borghuis (werk), maar had in de persoon van Jayden Sapulete een waardige vervanger. De benjamin van het team, die het in de eerste seizoenshelft moest doen met weinig speelminuten, is de laatste weken op dreef en lijkt te solliciteren naar een basisplaats. De stevig gepote verdedigers van de thuisploeg hadden het een aantal keren lastig tegen de net 16-jarige Almeloër. Een andere speler die in vorm is, is Cor Pongers. De grote spits opende de score na een sterke beginfase van Excelsior’31. De eilandbewoners kwam snel langszij en via twee standaardsituaties liep het zelfs uit naar een onverdiende 3-1 ruststand.

Ondanks de achterstand had Excelsior’31 het gevoel dat er meer in zat. Maar de Rijssenaren waren in de tweede helft geen schim meer van de ploeg van voor de rust. De eerste minuten van de tweede helft kwam het nog wel door, maar binnen een tijdbestek van vier zuivere speelminuten liep de thuisploeg via vlijmscherpe counters uit naar een 8-1(!) voorsprong. Het ervaren en effectieve Texel’94 was dodelijk er de wedstrijd was gespeeld. Met het inzetten van een vijfde veldspeler kwam Excelsior’31 nog wel terug tot 8-3, maar het slotakkoord was voor de thuisploeg. Eindstand 9-3.

Door deze nederlaag zakt Excelsior’31 na de vijfde plaats in de eerste divisie. Aanstaande vrijdag 24 januari gaat het op bezoek naar de nieuwe nummer vier, ZVV Urk. Het thuisduel eerder dit seizoen werd door Excelsior’31 met 6-3 gewonnen.

Texel’94 - Excelsior’31 9-3 (3-1)
8. 0-1 Cor Pongers
9. 1-1 Yorgo Helleman
14. 2-1 Jesper List
15. 3-1 Eigen doelpunt Excelsior’31
28. 4-1 Pieter Jan Eelman
29. 5-1 Lesley Koning
31. 6-1 Jesper List