Excelsior'31 2 geeft 2-0 voorsprong tegen tien Nijkerkers uit handen (2-4)

Foto bij Excelsior'31 2 geeft 2-0 voorsprong tegen tien Nijkerkers uit handen (2-4)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 2 speelde de eerste competitiewedstrijd na de winterstop thuis tegen Sparta Nijkerk. Excelsior'31 2 begon met een gehavende opstelling, Maarten Baan, Kevin Jansen, Sander Gerritsen, Hakan Sandicki, Mitchell, Mark van Pijkeren, Nevin ter Steege en Matthijs Seppenwoolde waren geblesseerd. Jord Jansen en Ronald Brinkman van Excelsior'31 3 werden toegevoegd aan de wedstrijdselectie.

De wedstrijd begon gelijk met een cruciaal moment. De keeper van Sparta Nijkerk 2 raakte volgens de scheidsrechter de bal buiten de zestien met de handen, waardoor de doelman al na 40 seconden van het veld werd gestuurd. Sparta moest dus met 10 man verder. Toch waren het de bezoekers die als eerste gevaarlijk werden, een bal werd op de lat gekopt en Excelsior'31 2-doelman Tim Paalman kon redding brengen.

Ook Excelsior'31 2 werd gevaarlijk, Lucas van Beek kopte uit een hoekschop op de lat. Even later was het wel raak, Matthijs Boerman schoot de bal in de kruising, 1-0. Vlak voor rust werd het 2-0, Yilber Haverslag prikte de bal binnen. Toch leek Sparta iets terug te kunnen doen op slag van rust middels een strafschop, verkregen na een handsbal. Tim Paalman pakte de bal uitstekend, waardoor Excelsior'31 2 met een 2-0 voorsprong de rust in ging.

Na rust kreeg Excelsior'31 2 nog een goede mogelijkheid op de 3-0, maar toch kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd, 2-1. Nog geen minuut later stond de 2-2 ook al op het scorebord. In de slotfase van de wedstrijd gaf Excelsior'31 2 de wedstrijd helemaal uit handen tegen tien man. Het werd 2-3 en 2-4 en zo wint Sparta Nijkerk 2 razendknap op De Koerbelt met een man minder.

Een domper voor Excelsior'31 2, dat volgende week op bezoek gaat bij Nunspeet 2 (aanvang 12.15 uur). Sparta Nijkerk 2 blijft in de kopgroep en heeft drie punten minder dan koploper HHC Hardenberg 2.

Excelsior'31 2 - Sparta Nijkerk 2 2-4 (2-0)
1-0 Matthijs Boerman
2-0 Yilber Haverslag