Excelsior'31 wint overtuigend bij titelkandidaat DVS'33 (0-3)

* Reactie Dérian Reinders bij Excelsior'31 TV

* Reactie Peter Wesselink bij Excelsior'31 TV

* Reactie Melvin Koetsier bij Radio 350 (vanaf 23.30min)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 moest het op bezoek bij DVS'33 doen zonder Joost Krijns. De centrale verdediger viel vorige week in de gewonnen uitwedstrijd tegen Ter Leede (1-3) uit met een enkelblessure en was nog niet voldoende hersteld om bij de wedstrijdselectie te zitten. Ook topscorer Hielke Penterman stond niet in de basis, hij begon op de bank nadat hij afgelopen week enkele dagen ziek was geweest. Hierdoor keerden de talenten uit de jeugdopleiding, Stijn Beverdam en Jasper Veltkamp, terug in het elftal. Tevens een bijzondere wedstrijd voor trainer Peter Wesselink, hij staat komend seizoen aan het roer bij DVS'33.

Beiden ploegen probeerden in de beginfase met verzorgd voetbal tot kansen te komen. Benjamin Roemeon kreeg na ruim een uur spelen de eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg. De bal leek in de kruising te vliegen, Melvin Koetsier strekte zich uit en kon de bal tot hoekschop verwerken. Na twintig minuten leek Coen Vloedgraven zijn oude club pijn te doen. De aanvoerder van DVS'33 scoorde maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Hakim Ezafzafi kreeg de eerste mogelijkheid voor Excelsior'31, hij schoot de bal in het zijnet. Olivier Pilon schoot even later de bal namens de thuisploeg net over het doel.

Na iets meer dan een half uur spelen was het Hakim Ezafzafi die Dérian Reinders aanspeelde. Reinders zag DVS'33-doelman Daan Huiskamp iets voor zijn doel staan en bedacht zich geen moment. Hij haalde uit van zo'n 35 meter en de bal vloog de kruising in, 0-1. Een weergaloos doelpunt van de middenvelder die bezig is aan een uitstekend eerste seizoen bij Excelsior'31.

In de rust kwam Excelsior'31-topscorer Hielke Penterman binnen de lijnen op de plek van Boy Boeloerditi. Niek Davina stuurde vlak na rust Stijn Beverdam diep op de rechterflank. De jeugdige Rijssenaar gaf de bal uitstekend voor en Jasper Veltkamp, het andere talent in de basis uit de eigen jeugdopleiding, schoot verwoestend binnen, 0-2. Een perfect moment om de score te verdubbelen. Het was een klap voor de thuisploeg, dat wist dat het uit een ander vaatje moest tappen om Excelsior'31 te verslaan deze middag. De bezoekers waren vast aan de bal en streden voor iedere meter.

Tien minuten na de 0-2 had Niek Davina een mooie steekbal in huis op Dérian Reinders. Zijn schot in de verre hoek raakte de binnenkant van de paal, doelman Daan Huiskamp kon vervolgens de bal klemmen. In de slotfase van de wedstrijd probeerde de thuisploeg nog de aansluitingstreffer te forceren. Lars Dekker kreeg een grote mogelijkheid een kwartier voor tijd maar Melvin Koetsier bracht redding. Vijf minuten voor tijd had ook Joshua Patrick de 1-2 voor het inschieten maar opnieuw bleek Melvin Koetsier een sta-in-de-weg.

In blessuretijd schoot Hakim Ezafzafi op doel, keeper Daan Huiskamp kon de bal niet klemmen en uiteraard stond Hielke Penterman weer eens op de goede plek. Das Phantom tikte de bal iets naar links en schoot de bal vervolgens over Huiskamp in het doel, 0-3. De uitstekende scheidsrechter Wim Bronsvoort floot direct voor het einde.

Een fantastische middag voor Excelsior'31, dat met 0-3 wint bij een titelkandidaat in de Derde Divisie. De ploeg van trainer Peter Wesselink boekt de derde zege op rij en staat na vanmiddag zevende op de ranglijst. Volgende week zaterdag speelt Excelsior'31 weer op de eigen Koerbelt. Dan is DOVO uit Veenendaal de tegenstander om 14.30 uur.

DVS'33 - Excelsior'31 0-3 (0-1)
33. Dérian Reinders 0-1
49. Jasper Veltkamp 0-2
90+2. Hielke Penterman 0-3

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Mirko Zwiers, Ryan Snelders, Vincent Schmidt, Niek Davina (70. Michel Gerritsen Mulkes), Dérian Reinders, Jasper Veltkamp, Jamarro Diks (80. Koray Arslan), Boy Boeloerditi (46. Hielke Penterman), Hakim Ezafzafi

Kalender icoon zaterdag 8 februari 2020 19:54 / Het eerste