DOVO dankzij twee rake strafschoppen langs zwak Excelsior'31 (1-2)

Foto bij DOVO dankzij twee rake strafschoppen langs zwak Excelsior'31 (1-2)

* Reactie Peter Wesselink bij Excelsior'31 TV

* Reactie Mirko Zwiers bij Radio 350 (vanaf 25.45min)

* Analyse Boy Boeloerditi (live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook)

* Verslag met dank aan Martin Klaassen

Excelsior’31-trainer Peter Wesselink moest voor de ontmoeting tegen DOVO noodgedwongen veranderingen doorvoeren.  Hakim Ezafzafi was afwezig vanwege privéomstandigheden en Boy Boeloerditi moest vanwege een blessure de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Hierdoor kreeg Koray Arslan zijn eerste basisplaats. Hielke Penterman viel vorige week tegen DVS’33 in en begon nu vanaf de start.

Onder zachte omstandigheden, maar met een onvoorspelbare wind begon Excelsior’31 slordig aan de wedstrijd. De thuisploeg kreeg van DOVO weinig ruimte om op te bouwen. Foute passes zorgden ervoor dat de ploeg uit Veenendaal snel kon schakelen en gevaar kon stichten. Met goede blocks en tackles werd het gevaar in de kiem gesmoord.

Het eerste moment waarbij een doelpunt dichtbij was, kwam in de 8e minuut van Excelsior’31. Op aangeven van Stijn Beverdam gaf Jamarro Diks de bal voor. Deze ging door een DOVO-speler bijna het eigen doel in. De goede fase van Excelsior’31 kreeg een vervolg door Dérian Reinders. In korte tijd testte hij van afstand tot tweemaal toe DOVO-doelman Sebastiaan Van der Sman.

Zijn collega onder de andere lat kwam daarna in actie toen de snelle en lichtvoetige Kevin Schmidt de Excelsior’31 te slim af was. Melvin Koetsier redde de situatie met zijn voeten.

In de 25e minuut was het opnieuw Kevin Schmidt die de hoofdrol voor zich opeiste. In duel met Dérian Reinders ging de DOVO-buitenspeler in het strafschopgebied gretig naar de grond. Scheidsrechter Paarhuis besloot naar de strafschopstip te wijzen. Kevin Schmidt verzilverde de buitenkans zelf. Melvin Koetsier zat in de verkeerde hoek: 0-1.

Excelsior’31 kwam maar niet lekker in de wedstrijd. Het was niet zichzelf. DOVO voelde dat en liet zien dat het met hernieuwd vertrouwen zich nog uit een netelige Derde Divisie-situatie zou kunnen redden. Toch zag het er in de 39e minuut weer heel anders uit. Dérian Reinders liet vorige week in Ermelo zien dynamiet in zijn schoen te hebben. Nu heeft ook DOVO-doelman Van der Sman een zoefgeluid mogen ervaren. Met een verwoestende uithaal van buiten het strafschopgebied zorgde Reinders voor de 1-1.

In de tweede helft kwam Excelsior’31 niet beter voor de dag. Het speelpeil werd zelfs minder. DOVO was de bovenliggende partij. Het lukte het elftal van Scott Calderwood niet goed om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Er moest opnieuw een strafschop aan te pas komen om de voorsprong op het scorebord te zetten. Ditmaal was minimaal contact tussen Jasper Veltkamp en Kevin Schmidt genoeg. Clubtopscorer Quincy Arends mocht ditmaal aanleggen. Melvin Koetsier kwam niet in de buurt van de bal: 1-2 in de 59e minuut.

Het laatste half uur wilde Excelsior’31 wel, maar lukte er maar weinig. De thuisploeg kwam niet verder dan een paar pogingen van afstand. Clubtopscorer Penterman kon niet in stelling worden gebracht en beleefde een middag in de anonimiteit. DOVO kreeg nog mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar verzuimde te scoren. Hierdoor kwam er nog wat consternatie, werden er over en weer wat gele kaarten uitgedeeld en zorgde DOVO met handigheidjes voor wat oponthoud.

DOVO kreeg het zo gewenste resultaat, waar gezien de geëtaleerde vorm in de wedstrijd weinig op af te dingen viel. Voor Excelsior’31 was het een middag om snel te vergeten. De draad kan over twee weken weer worden opgepakt. Dan speelt Excelsior’31 in Heemskerk tegen het goed presterende ODIN’59.

Excelsior'31 - DOVO 1-2 (1-1)
26. Kevin Schmidt 0-1 (strafschop)
39. Dérian Reinders 1-1
59. Quincy Arends 1-2

Arbitrage: Scheidsrechter:  dhr. M. Paarhuis (Hellendoorn)
Assistent-scheidsrechters: dhr W.J.M. Linders & dhr. M.J.H. Pelgröm

Gele kaarten: Dérian Reinders, Mirko Zwiers, Jamarro Diks (Excelsior’31), Yannick Zeeman, Pernelly Biya (DOVO)

Excelsior’31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Mirko Zwiers, Ryan Snelders, Vincent Schmidt, Niek Davina, Jasper Veltkamp (69. Michel Gerritsen Mulkes), Dérian Reinders, Jamarro Diks, Hielke Penterman, Koray Arslan (69. Yilber Haverslag)

DOVO: Sebastiaan van der Sman, Jordi Balk, Daan Disveld, Mitchell de Zwart, Yannick Zeeman, Tom Menting (86. Mourad Marbouh), Noah Staal, Kevin Schmidt (80. Pernelly Biya), Quincy Arends, Jasper Waalkens (75. Lars Middelwijk)

* Vooruitblik Excelsior'31 - DOVO met Boy Boeloerditi (Live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook)