Stefan Maat en Yilber Haverslag vertrekken bij Excelsior’31

Stefan Maat en Yilber Haverslag vertrekken bij Excelsior’31

Stefan Maat neemt na dit seizoen afscheid van Excelsior’31. De 19-jarige centrale middenvelder is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in Rijssen. 

Hij maakte in 2017 de overstap vanuit de jeugd van Juventa'12 uit Wierden naar Excelsior'31 JO19-1. Daarvoor speelde Maat vijf seizoenen lang in de voetbalacademie van FC Twente. In januari 2018 maakte Stefan Maat als eerstejaars A-junioor zijn debuut in de hoofdmacht van Excelsior’31.

Vorig seizoen speelde het talent alle wedstrijden mee met Excelsior’31 in de Hoofdklasse en had hij een belangrijk aandeel in het kampioenschap. Hij werd dan ook niet voor niets door de supportersvereniging verkozen tot speler van het jaar. 

Dit seizoen kwam Stefan Maat tot negen duels in de Derde Divisie en scoorde daarin één keer. In het KNVB Bekerduel tegen FC Utrecht raakte hij geblesseerd aan zijn knie. Na een operatie en een periode van revalideren maakte hij vorige week zaterdag zijn rentree in het tweede elftal.

Stefan Maat heeft bij de Technische Commissie aangegeven voor volgend seizoen op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Excelsior’31 bedankt Stefan Maat voor zijn inzet de afgelopen seizoenen en wenst hem alle goeds voor de toekomst. 

Ook Yilber Haverslag vertrekt na dit seizoen bij Excelsior’31. De 21-jarige vleugelaanvaller is bezig aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht en doorliep daarvoor de jeugdopleiding van Excelsior'31. 

Hij kwam tot vijf invalbeurten in de Hoofdklasse en dit seizoen maakte hij in twee duels zijn opwachting als invaller. Daarnaast maakte hij voornamelijk minuten in het tweede elftal en het beloftenteam.

Tot een definitieve doorbraak in de hoofdmacht kwam het dus niet. Yilber Haverslag gaat daarom voor komend seizoen op zoek naar een nieuwe uitdaging. De Technische Commissie van Excelsior’31 wenst hem daar veel succes bij en bedankt Yilber Haverslag voor zijn inzet de afgelopen jaren. 

Kalender icoon dinsdag 18 februari 2020 20:55 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers