Doelpuntenfestijn bij Excelsior’31 3 (6-3)

Foto bij Doelpuntenfestijn bij Excelsior’31 3 (6-3)

* Verslag met dank aan Joey Gerritsen Mulkes

Voorafgaand van de wedstrijd wisten we dat SVI bij winst de 2e periode kon pakken. Dit feestje wilden we natuurlijk voorkomen.

Excelsior’31 3 begon scherp aan de wedstrijd, afgesproken was om SVI meteen vast te zetten zodat ze niet aan voetballen toe kwamen. Dit pakte goed uit, SVI hanteerde veel de lange bal maar werd nauwelijks gevaarlijk. Voor rust werd er 1x gescoord, Matthijs werd diep gestuurd en haalde de achterlijn, gaf de bal strak voor op Bart die met een beetje geluk de bal binnen kon werken.

In de rust werd afgesproken om de 2e helft wederom hoog druk te zetten. Dit pakte zeer goed uit. Binnen een kwartier na rust stond Excelsior 3 met 4-0 voor. Met doelpunten van Jord, Sven en Bart. Er leek dus niets aan de hand, we hadden de wedstrijd onder controle.

Toch leek het mis te gaan nadat SVI op 4-2 was gekomen. SVI ging steeds meer risico nemen om de 2e periode toch nog binnen te slepen. Hierdoor werden de ruimtes nog groter achter de verdediging van SVI. Matthijs werd wederom diep gestoken vanuit achteruit. Hij schoot de bal strak in de verre hoek en dit leek de genadeklap te zijn.

Toch kwam SVI nog terug op 5-3. Maar daar bleef het verder bij voor de bezoekers.

Het slotakkoord was voor Excelsior 3, na weer een diepe bal over de verdediging van SVI kwam Joey 1 op 1 met de keeper en schoot de eindstand op het scorebord, 6-3.

Volgende week gaat Excelsior’31 3 op bezoek bij ASC’62 2 aanvang 12:30 uur.

Excelsior’31 3 - SVI 3 6-3 (1-0)
32. Bart Gertkate 1-0
49. Jord Jansen 2-0
53. Sven Brinks 3-0
58. Bart Gertkate 4-0