Excelsior'31 te sterk voor FC Emmen O21 (4-0)

Foto bij Excelsior'31 te sterk voor FC Emmen O21 (4-0)

Excelsior'31 te sterk voor FC Emmen O21 (4-0)

* Samenvatting Excelsior'31 TV



* Reactie Hielke Penterman



* Reactie Pim ten Have



* Reactie Jurjan Wouda



* Wedstrijdverslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis


Excelsior'31 zou zaterdag in eerste instantie aantreden tegen DVS'33 uit Ermelo. Echter vanwege een positieve coronatest bij DVS'33 kon die wedstrijd niet doorgaan. In plaats daarvan werd er een oefenwedstrijd tegen FC Emmen O21 geregeld. Trainer Jurjan Wouda liet met name de spelers die afgelopen dinsdag tegen Hulzense Boys een half uur speelden, tegen FC Emmen O21 een uur spelen en de spelers die een uur speelden tegen Hulzense Boys kwam en een half uur in actie, waardoor de meeste spelers inmiddels minimaal een uur voetballen in de benen hebben. 

Het oefenduel tussen Excelsior'31 en FC Emmen O21 kwam wat moeizaam op gang qua kansen. Na 20 minuten voetballen kon het eerste schot op doel genoteerd worden, maar daar had Melvin Koetsier geen moeite mee. 

In de 28e minuut kreeg Excelsior'31 een hoekschop. De afvallende bal werd in de kluts door Niek Davina voor het doel gebracht en via de rug van Pim ten Have viel de bal in het doel, 1-0. Op basis van het vertoonde spel een verdiende voorsprong voor de Rijssenaren. 

Na rust was er wat meer spektakel op De Koerbelt. Pim ten Have kwam op op rechts en maakte van een mislukte voorzet een assist op zichzelf. Hij schoot raak in de korte hoek, 2-0. Het was de tweede treffer van de rechtsback die na één seizoen Harkemase Boys weer terug is op het oude nest. 

Excelsior'31 ging vervolgens vrolijk door met mooie combinaties en aanvallend voetbal. Niels Leemhuis, regisseur op het middenveld, speelde de bal op Hakim Ezafzafi die uitgeweken was naar de rechterflank. Ezafzafi had een voorzet op maat in huis op Hielke Penterman. Das Phantom stond weer eens op de goede plek en kopte de bal tegen de touwen en scoorde alweer zijn derde treffer in de voorbereiding. 

Na de 3-0 voerde trainer Jurjan Wouda een aantal wissels door. Invaller Sander Thomas was met een hard schot dicht bij de 4-0. In de 75e minuut behield Walter Dias Nzasi het overzicht en gaf de bal af op Stijn Beverdam, die de bal keurig in de verre hoek schoot, 4-0. Daar bleef het bij.

Excelsior'31 boekt de vierde oefenzege in de voorbereiding. Trainer Jurjan Wouda heeft een brede selectie en zal de komende weken verder gaan puzzelen aan zijn ideale basiself. Dinsdagavond speelt Excelsior'31 wederom een thuisduel. DETO Twenterand, met onder meer Rijssenaar Mart Zwiers (ex-Excelsior'31 en De Graafschap jeugd) in de gelederen, is dan de tegenstander op De Koerbelt. Aanvang van dit oefenduel is om 20.15 uur. Over het toegangsbeleid rondom deze wedstrijd leest u later meer op deze website. 

Excelsior'31 - FC Emmen O21 4-0 (1-0)
29. Pim ten Have 1-0
54. Pim ten Have 2-0
61. Hielke Penterman 3-0
76. Stijn Beverdam 4-0

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier (46. Anthony van Zaltbommel), Pim ten Have (61. Stijn Beverdam / 86. Pim ten Have), Mirko Zwiers, Niek Davina (61. Desney Bruinink), Vincent Schmidt, Niels Leemhuis (61. Sander Thomas), Dérian Reinders (76. Lars Nijeboer), Hielke Penterman (76. Hakan Sandikci), Hakim Ezafzafi (61. Walter Dias Nzasi), Jamarro Diks (61. Joost Krijns), Jasper Veltkamp 

Kalender icoon zaterdag 15 augustus 2020 21:12 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers