Excelsior'31 te sterk voor SC Susteren in KNVB Beker (3-0)

Foto bij Excelsior'31 te sterk voor SC Susteren in KNVB Beker (3-0)

* Reactie Sander Thomas

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Na een goede voorbereiding met veel wedstrijden stond er zaterdag eindelijk weer eens een officiële wedstrijd op het programma voor Excelsior'31. Zondag eersteklasser Sportclub Susteren was de tegenstander op De Koerbelt. Trainer Jurjan Wouda, die gisteren (vrijdag) in het huwelijksbootje stapte, kon tegen SC Susteren vanwege blessures niet beschikken over Joost Krijns, Jasper Groothuis, Lucas van Beek en Emilio Solino Overmars. Doelman Anthony van Zaltbommel kreeg in deze bekerwedstrijd de voorkeur boven Melvin Koetsier. Koetsier zal de eerste doelman zijn in de Derde Divisie die volgende week start.

Na een doelpoging van beide ploegen, was het na 12 minuten spelen raak voor Excelsior'31. Dérian Reinders zag Hakim Ezafzafi vertrekken. Het lukte de verdediging van Sportclub Susteren niet om de bal weg te werken en Ezafzafi schoof de bal achter doelman Joshua Cleber in het doel, 1-0. Een voorsprong waar Excelsior'31 vanaf de aftrap naar op zoek was, het liet in de beginafase duidelijk merken dat er niets te halen viel voor de Limburgers op De Koerbelt. Ook daarna bleef Excelsior'31 uitstekende kansen creëren. Hakim Ezafzafi (schot over het doel) en Jasper Veltkamp (schot van de lijn gehaald) hadden de 2-0 nog voor rust op de voet maar de schade bleef beperkt voor de Limburgers.

Na rust viel de 2-0 alsnog. En hoe! Sander Thomas kwam vanaf de linkerkant naar binnen, passeerde twee man, en schoot de bal via de onderkant van de lat in het doel. Een schitterende treffer van de speler die deze zomer overkwam van Sparta Enschede.

Daarna leek de wedstrijd wel beslist. Trainer Jurjan Wouda bracht verse krachten in het veld (met o.a. Michel Gerritsen Mulkes, Desney Bruinink, Stijn Beverdam en Walter Dias Nzasi) en dat zag je direct terug in het veld. Ook een mooi moment voor Lars Nijeboer, die zijn debuut maakte in de hoofdmacht als invaller. Bruinink, Nzasi en Beverdam kregen goede kansen op de derde treffer van de middag en ook Dérian Reinders was dichtbij. Reinders maakte vijf minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde door de 3-0 binnen te koppen, na een weergaloze balletje buitenkant voet van uitblinker Sander Thomas.

Excelsior'31 wint met 3-0 van Sportclub Susteren en bekert dus door naar de volgende ronde, waarin het (waarschijnlijk op woensdag 7 oktober) zondag Derde Divisionist Groene Ster treft op De Koerbelt in Rijssen.

Excelsior'31 - Sportclub Susteren 3-0 (1-0)
12. Hakim Ezafzafi 1-0
54. Sander Thomas 2-0
85. Dérian Reinders 3-0

Opstelling Excelsior'31: Anthony van Zaltbommel, Pim ten Have (60. Stijn Beverdam), Niek Davina, Mirko Zwiers, Vincent Schmidt, Niels Leemhuis (64. Desney Bruinink), Dérian Reinders, Hielke Penterman (77. Lars Nijeboer), Jasper Veltkamp (60. Walter Dias Nzasi), Hakim Ezafzafi (64. Michel Gerritsen Mulkes), Sander Thomas

Kalender icoon zaterdag 29 augustus 2020 23:18 / Algemeen