1e oefenduel tegen Dos'19

Excelsior’31 wint maar treurt om waslijst aan blessures ...... Oefenduel met twee gezichten Hubert Dijk omspeelt de DOS’19 defensie: foto: StM DENEKAMP – Excelsior’31 won zaterdag – op basis van een wervelende eerste helft - vrij eenvoudig van zondag 2e klasser DOS’19. Na rust werd aan beide kanten stevig gewisseld, wat vooral Excelsior’31 geen goed deed. Voor wat het waard was. Het was voor beide ploegen de eerste serieuze test, in de voorbereiding op een nieuw seizoen. Het toeval wil dat zowel Excelsior’31 als DOS’19 de komende week fungeert als sparringpartner van landskampioen AJAX. Blessures Bij Excelsior’31 ontbraken de nieuwe spits Erwin Looms (vakantie) en doelman Peter van der Kwaak. Laatstgenoemde wacht een kijkoperatie aan de knie, waardoor hij de gehele voorbereiding en mogelijk óók het begin van de competitie ontbreken zal. Daarnaast werd verdediger Mories Isa rust gegund, hij raakte donderdag stevig geblesseerd op de training. Wat de nieuwe trainer/coach Henry Golstein zorgen zal baren is het uitvallen van aanvaller Jelte van der Berg, met serieuze problemen aan z’n hamstrings. De verwachting is dat hij zo’n vier weken aan de kant zal moeten blijven. De invalbeurt na rust van Rob Krooshof was óók al van korte duur, hij moest na een kwartier al weer naar de kant, met problemen aan z’n ‘verkeerde’ knie. Blessureleed dat hem het afgelopen seizoen bij 1e klasser Berkum maandenlang aan de kant hield. Flitsend voetbal Nogmaals, Excelsior’31 kwam bepaald flitsend uit de startblokken. Reeds na 120 seconden leverde Hubert Dijk een puntgave voorzet op maat af bij Sjors Brugge, diens inzet ging echter rakelings langs het doel van DOS’19 goalie Tom den Ouden. Het was uitstel van executie. In de 4e minuut deponeerde diepste spits Jelte van der Berg de bal op een presenteerblaadje voor Sjors Brugge die genadeloos hard uithaalde, 0-1. Nog geen drie minuten later was het al weer raak. Dit keer stond Sjors Brugge aan de basis, hij deponeerde hij de bal op het het kopgrage hoofd van Martijn Beltman, die Den Ouden kansloos liet en snoeihard inkopte.0-2. Zonder ook maar één moment in gevaar te komen dicteerde Excelsior’31 de wedstrijd en had in feite veel verder afstand moeten nemen van de Denekampers. Toch liet de 0-3 niet al te lang op zich wachten. Nadat Hubert Dijk z’n directe tegenstander weer eens de hielen liet zien en vanuit z’n ooghoek Jelte van der Berg vrij zag staan, was de rest al vrij snel historie. Het betekende het laatste balcontact van de geblesseerde Van der Berg, Maarten Dangremond was z’n vervanger. Moment van de wedstrijd was het uitglijden van Nick Hoekstra, vlak voor rust. Ter hoogte van de DOS’19 achterlijn heroverde hij - al liggend (!) de bal – poortte z’n directe tegenstander en had vervolgens vrij baan, richting het doel van DOS’19. Daar waar Hoekstra in feite zelf de meeste kans had om te scoren ‘gunde’ hij Maarten Dangremond de eer. Een geschrokken ‘Tuutinho’ schoot echter tegen de DOS’19 keeper op. Na rust veranderde de wedstrijd in een ware tombola. Aan beide kanten werd door de coaches bijkans een volledig ander team het veld in gestuurd. Voor het handjevol toeschouwers werd het er daarom allemaal niet beter op. Maar ja, men was voor rust dan ook behoorlijk verwend, met sprankelend voetbal. Excelsior’31 viel ver terug, sterker nog: het liet DOS’19 terugkomen tot 2-3. Dat Arno Luby luttele minuten voor tijd met een fraaie schuiver DOS’19 invaller doelman Raju Schnettberg kansloos liet, gaf de verhoudingen binnen de lijnen dan ook beter weer, 2-4. De overwinning op DOS’19 is vanzelfsprekend meegenomen, het resultaat is echter – in deze fase van de voorbereiding – onbelangrijk voor trainer/coach Henry Golstein. Feit is dat de medische staf de komende weken overuren zal draaien. En dáár was van te voren geen rekening mee gehouden… Met het zicht op het duel tegen AJAX van donderdag 15 juli werd duidelijk dat - naast vakantiegangers Erwin Looms en Sjors Brugge - in ieder geval Rob Krooshof, Jelte van der Berg en Peter van der Kwaak niet inzetbaar zijn. Een aderlating, dat zeker… (StM) Opstelling Excelsior’31 in de 1e helft: Doel: Vicente Fernandez Hesselink Achter: Arno Luby, Jarno Beltman, Peter Scheppink en Arjan Schooten Midden: Sjors Brugge, Martijn Beltman en Nick Hoekstra Voor: Bert Montizaan, Jelte van der Berg (37e minuut Maarten Dangremond) en Hubert Dijk Tweede helft: Doel: Vicente Fernandez Hesselink (53e minuut Alex Calkhoven) Achter: Jarno Beltman, Rob Krooshof (60e minuut Hans Baan), Peter Scheppink en Danny Spin Midden: Manu Isa, Martijn Beltman, Nick Hoekstra (66e minuut Sjors Brugge) Voor: Hans ‘Puckie’ Baan, Maarten Dangremond, Hubert Dijk Kalender icoon zondag 11 juli 2004 / Algemeen