Verdiende zege Excelsior'31 bij DVS'33 (0-1)

Foto bij Verdiende zege Excelsior'31 bij DVS'33 (0-1)

* Reactie Dérian Reinders

* Reactie Jurjan Wouda

* Reactie Peter Wesselink bij DVS-TV

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 ging zaterdag op bezoek bij DVS'33 in Ermelo. Het betekende een weerzien met trainer Peter Wesselink, die afgelopen zomer de overstap maakte van Excelsior'31 naar DVS'33. Excelsior'31-trainer Jurjan Wouda voerde één wijziging door ten opzichte van vorige week. Walter Dias Nzasi begon op de bank, Jamarro Diks kreeg een basisplek in de aanval.

Het eerste echte schot op doel kwam op naam van Benjamin Roemeon. De DVS-aanvaller, die afgelopen zomer zijn handtekening zette onder een contracverlenging van vier seizoenen, schoot in de handen van Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier. Na iets minder dan twintig minuten kregen de bezoekers de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Sander Thomas kon zo doorlopen na het doel van DVS-doelman Daan Huiskamp na een een snel genomen vrije trap van Dérian Reinders. Thomas schoot net te vroeg en daardoor hoog over het doel. DVS'33 was dus gewaarschuwd.

Excelsior'31 leverde voetballend gezien een puike eerste helft af. Het goede combinatievoetbal werd beloond in de 22e minuut. Sander Thomas gaf de bal aan Hakim Ezafzafi, die Dérian Reinders in zag lopen vanuit het middenveld. Reinders bedacht zich geen moment en schoof de bal hard in de linkerhoek, 0-1. Een verdiende voorsprong in die fase van de wedstrijd.

Daarna ging Excelsior'31 vrolijk door en was DVS'33 het aan de bal even kwijt. Hakim Ezafzafi werd vrijgespeeld en gaf de bal aan Jamarro Diks. Diks schoof de bal net naast het doel. Niek Davina en Niels Leemhuis kregen in de kluts nog een mogelijkheid om te scoren en Dérian Reinders was met twee afstandsschoten dichtbij een treffer. Excelsior'31 verzuimde aan het einde van de eerste helft om verder afstand te nemen van de thuisploeg.

DVS'33 kende een teleurstellende eerste helft en de ambitieuze club kwam na rust dan ook beter uit de kleedkamer. Het kreeg gelijk twee goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Ali Akla schoot via de vingertoppen van Melvin Koetsier net naast en kopte even later net over het doel van de Excelsior'31-doelman. Ook Excelsior'31 kreeg kansen aan het begin van de tweede helft. Daan Huiskamp moest redding brengen op een snoeihard schot van Hakim Ezafzafi. De Excelsior'31-aanvaller schoot even later nogmaals op het doel, toen bracht de paal redding voor de DVS-doelman. Ook de thuisploeg raakte het aluminium. Oud-prof Stef Nijland schoot de bal na een goede aanval op de lat.

In de slotfase drong DVS'33 wat meer aan. Toch was het Excelsior'31-invaller Walter Dias Nzasi die een grote kans kreeg op de 0-2, maar opnieuw was het DVS-doelman Huiskamp die zijn ploeg in de wedstrijd hield. In de slotfase kreeg DVS'33 nog wat mogelijkheden op de gelijkmaker. Oud Excelsior'31-speler Coen Vloedgraven kreeg de grootste kans maar hij schoot net naast. Na vijf minuten blessuretijd maakte de prima fluitende scheidsrechter Maurice Paarhuis een einde aan de wedstrijd.

Excelsior'31 wint met 0-1 bij DVS'33. Een knappe maar ook zeer verdiende overwinning. Met name de eerste helft was een genot om naar te kijken voor iedereen met een Excelsior'31-hart. De beste kansen waren deze middag voor de ploeg van Jurjan Wouda, dat nu vier punten heeft na twee duels in de Derde Divisie.

Volgende week zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Staphorst. De promovendus boekte vanmiddag haar tweede overwinning van het seizoen door Goes te verslaan. Dinsdagavond oefent Excelsior'31 thuis tegen Alcides. Dit duel begint om 20.15 uur.

DVS'33 - Excelsior'31 0-1 (0-1)
22. Dérian Reinders 0-1

Gele kaart: Jasper Veltkamp

Opstelling DVS'33: Daan Huiskamp, Sten Vreekamp (73. Maarten van Dijk), Coen Vloedgraven, Mark Bouwman (46. Christiaan van Hussen), Finn Kluiver (46. Roald de Vries), Adriaan Kruisheer, Lars Dekker, Stef Nijland, Abderrahim Loukili, Ali Akla en Benjamin Roemeon

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Pim ten Have (78. Stijn Beverdam), Niek Davina, Mirko Zwiers, Vincent Schmidt, Dérian Reinders (74. Hielke Penterman), Niels Leemhuis, Jasper Veltkamp, Jamarro Diks (62. Walter Dias Nzasi), Hakim Ezafzafi en Sander Thomas

Kalender icoon zaterdag 12 september 2020 20:49 / Het eerste