Update: Coronaprotocollen Excelsior'31

Foto bij Update: Coronaprotocollen Excelsior'31

Update: Coronaprotocollen Excelsior'31

Het kabinet heeft maandag 28 september j.l. nieuwe maatregelen tegen het coronavirus bekendgemaakt. Dit heeft ook consequenties voor het voetbal en dus ook voor Excelsior’31. Hieronder een overzicht van de belangrijkste (nieuwe) maatregelen en de coronaprotocollen die gelden bij Excelsior'31. 

Algemene coronaregels De Koerbelt
Kom niet naar De Koerbelt en blijf thuis bij:
• De volgende (ook milde) symptomen: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts
• Als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft
• Als iemand in de afgelopen 14 dagen in jouw huishouden of nabije omgeving positief is getest op COVID-19

Veiligheid- en hygiëneregels
• Ben je 18 jaar of ouder? Houd dan 1,5 meter afstand van andere personen buiten jouw huishouden wanneer je niet op het veld staat en niet bezig bent met de training of wedstrijd
• Schud geen handen
• Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet
• Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer naar De Koerbelt en probeer om geen personen uit andere huishoudens mee te nemen als je met de auto komt
• Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na een bezoek aan het sportpark
• Volg de looproutes die op De Koerbelt zijn aangegeven

Clubhuis
Het clubhuis van Excelsior’31 (in de rol als sportkantine) is vanaf dinsdag 29 september voor tenminste drie weken gesloten. Alleen noodzakelijke overleggen, die niet digitaal kunnen plaatsvinden, zijn nog toegestaan in de (vergader)ruimtes van het clubhuis. Uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter afstand. 

Geen publiek bij trainingen en wedstrijden
Toeschouwers rondom de velden zijn niet welkom voor tenminste drie weken. 
Alle amateurvoetbalcompetities in zowel het veld- als zaalvoetbal blijven ook de komende drie weken doorgaan volgens het huidige speelschema. Het is veilig en verantwoord om te blijven voetballen, mede dankzij de protocollen die de afgelopen periode zijn opgesteld en uitgevoerd om een verantwoorde sportbeoefening mogelijk te maken en te houden. Ook is het geen garantie dat er over drie weken wel weer met publiek gevoetbald mag worden. Daarom blijven we voetballen, zolang het mogelijk en verantwoord is. Echter, zonder publiek. 

Wie is er wel welkom? 
Iedereen die een rol heeft bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs. 

Vervoer naar wedstrijden

Als kinderen sporten op de eigen accommodatie, mogen ouders/chauffeurs niet blijven kijken naar de training/wedstrijd. 

Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Beperk in deze situaties de aanwezigheid van ouders/begeleiders tot het noodzakelijke om spelers op de wedstrijdlocatie te krijgen. Ook ouders van scheidsrechters (t/m 19 jaar) die hun kind naar een wedstrijd rijden zijn noodzakelijk voor de organisatie van wedstrijden en vallen niet onder toeschouwers en mogen dus blijven kijken naar de wedstrijd. 

Geblesseerde / geschorste spelers
Geblesseerde of geschorste spelers zijn welkom op het sportpark, omdat ze deel uitmaken van het team. 

Minicompetitie
De training van de mini’s gaat op de woensdagmiddag gewoon door. Ouders zijn helaas niet welkom rondom het veld. De kinderen kunnen op de parkeerplaats afgezet en opgehaald worden. Ook de wedstrijden op vrijdagavond gaan gewoon door. Hierbij zijn geen ouders/toeschouwers welkom. De kinderen kunnen op de parkeerplaats afgezet en opgehaald worden. Kinderen verzamelen zich bij de leider van het team die op de spelers wacht bij de poort. Vanaf daar lopen ze samen naar het veld. 

G-team 
De trainingen van het G-team op zaterdagmorgen kunnen doorgaan. Ook hierbij zijn geen toeschouwers toegestaan. Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking mogen wel worden toegelaten op de sportaccommodatie.


Trainingen
Je hebt op De Koerbelt de beschikking over één kleedkamer per team. Te allen tijde dienen de meerderjarigen zowel binnen en buiten 1,5 meter afstand te houden. 

Protocol trainingen jeugdteams en seniorenteams

Trainingsschema en kleedkamerindeling

Wedstrijden
Met ingang van zaterdag 5 september 2020 worden er op zaterdagen voor de jeugdteams van JO8 tot en met JO12, alsmede MO9 tot en met MO11 geen kleedkamers meer beschikbaar gesteld. Dit betekent dat alle genoemde jeugdteams THUIS omkleden en THUIS douchen. Deze maatregel geldt voor het thuisspelende team alsmede voor onze tegenstanders. De overige teams hebben op De Koerbelt de beschikking over één kleedkamer per team. Op het sportpark hangen overzichten met de indelingen. Te allen tijde dienen de meerderjarigen zowel binnen en buiten 1,5 meter afstand te houden. 

- Protocol wedstrijden jeugd onder 19 jaar

- Protocol wedstrijden 19 jaar en ouder

Livestreams Excelsior’31 TV
Excelsior’31 TV probeert de thuis- en uitwedstrijden van het eerste elftal zo mogelijk live uit te zenden de komende tijd, zodat de voetballiefhebbers niets te hoeven missen en vanuit huis de duels kunnen kijken. De thuisduels tegen ODIN’59 (10 oktober, Derde Divisie) en het uitduel tegen VVSB (17 oktober) zijn live te zien op het mediakanaal. 


Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop! Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht!

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen wij dat via de website communiceren. 

Het bestuur van Excelsior'31

Kalender icoon zondag 4 oktober 2020 16:35 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers