Niek Davina verlengt en gaat voor dertiende seizoen bij Excelsior'31

Foto bij Niek Davina verlengt en gaat voor dertiende seizoen bij Excelsior'31

Niek Davina verlengt en gaat voor dertiende seizoen bij Excelsior'31

Niek Davina blijft bij Excelsior’31. Hij verlengt zijn contract met een jaar en gaat voor zijn dertiende seizoen op De Koerbelt.

De 33-jarige Davina staat bekend als publiekslieveling in Rijssen. In de zomer van 2009 maakte hij de overstap van Jong FC Twente naar Excelsior’31. Sindsdien is Niek Davina een vaste waarde bij Excelsior’31. Hij maakte vele hoogtepunten mee bij de club, zoals de kampioenschappen in 2010 en 2019, de bekerwinst in 2015 en diverse KNVB Bekerwedstrijden tegen BVO’s. In 2019 werd Niek Davina gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd in het eerste elftal. Inmiddels staat de teller op 282 officiële wedstrijden in het shirt van Excelsior’31.

De geboren Rossumer begon bij Excelsior’31 als aanvallende middenvelder. De afgelopen twaalf seizoenen speelde hij ook veel wedstrijden als spits of rechtsbuiten. Sinds de promotie van Excelsior’31 naar de Derde Divisie komt Niek Davina met name als centrale verdediger in actie.

“Het afgelopen jaar hebben we weinig gevoetbald vanwege de coronastop. Eigenlijk zijn het twee weggegooide seizoenen.  Op zo’n manier afscheid nemen van Excelsior’31 wil ik niet. Omdat mijn vrouw onregelmatige werktijden heeft en we twee kinderen hebben, moesten we de afgelopen weken bekijken of ik het voetballen in Rijssen nog kon combineren met mijn situatie thuis. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om nog een jaar door te gaan, want ik haal nog steeds ontzettend veel plezier uit het voetbal. Ik voel mij thuis bij Excelsior’31. Ik ken hier iedereen en voel mij een jongen van de club. Ik hoop dan ook dat we snel weer op het veld staan en wedstrijden kunnen spelen”, zegt Niek Davina over zijn contractverlenging. 

“Met zijn ervaring en voetbalgogme is Niek Davina nog steeds van grote waarde voor ons vlaggenschip. We zijn blij dat hij ook komend seizoen op De Koerbelt te bewonderen is”, aldus TC-lid Harry Beltman.

Met de contractverlenging van Niek Davina staat de teller voor komend seizoen op 21 spelers. De contracten van Niek Davina, Lars Nijeboer, Hakan Sandikci, Emilio Solino Overmars, Jasper Groothuis, Frank Gerritsen Mulkes, Lucas van Beek, Jasper Veltkamp, Anthony van Zaltbommel, Hielke Penterman, Stijn Beverdam, Hakim Ezafzafi, Dérian Reinders, Givan Werkhoven, Sander Thomas, Vincent Schmidt, Michel Gerritsen Mulkes, Desney Bruinink, Mirko Zwiers en Niels Leemhuis werden verlengd en Siebe Schets maakt de overstap van GOES naar Excelsior'31. 

* Bekijk hieronder een interview met Niek Davina over zijn contractverlenging en een interview met Harry Beltman over de eerste elftalselectie van komend seizoen in het Weekjournaal van Excelsior'31 TV



 

Kalender icoon donderdag 11 februari 2021 22:01 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers