Luit Meijer (76) overleden

Foto bij Luit Meijer (76) overleden

Luit Meijer (76) overleden

Op 76-jarige leeftijd is maandag geheel onverwacht Luit Meijer overleden. Luit heeft sinds 1990 tal van functies bij Excelsior’31 bekleed, maar zal toch vooral worden herinnerd als de scheidsrechter die tot de dag van zijn overlijden elke zaterdagochtend trouw zijn jeugdwedstrijden floot. Ook buiten Excelsior'31 diende Luit Meijer de Rijssense samenleving. Zo was hij onder meer voorzitter van de sportraad.

Luit kwam oorspronkelijk uit Assen en was daar actief bij ACV. In 1988 werd hij docent aan de internationale agrarische hogeschool Larenstein (Tropische Landbouwschool) in Deventer. Via Gerrit van Losser en Gerrit Ligtenberg belandden Luit en zijn vrouw in 1990 in Rijssen. Dat jaar startte hij met zijn werkzaamheden bij Excelsior'31.

Luit was onder meer jeugdvoorzitter en maakte in die hoedanigheid deel uit van het bestuur. Ook was hij voorzitter van de vertrouwenscommissie. De meesten kennen Luit in scheidsrechterstenue en dan vooral als leidsman bij de jeugd. Het aantal wedstrijden dat hij op de zaterdagochtend heeft gefloten, is ontelbaar. Ook in coronatijd was hij actief en blies hij zijn partijtje mee in de interne competitie. Dit was ook afgelopen zaterdag het geval (zie bovenstaande foto). Twee dagen later overleed Luit Meijer aan een hartstilstand.

Bestuur en leden van SV Excelsior’31 condoleren de nabestaanden en wensen hen alle sterkte toe.

Het bestuur van SV Excelsior’31

Kalender icoon dinsdag 9 maart 2021 09:45 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers