Sponsor in de Spotlight: Café-restaurant De Poppe

Foto bij Sponsor in de Spotlight: Café-restaurant De Poppe

Sponsor in de Spotlight: Café-restaurant De Poppe

In de rubriek 'Sponsor in de Spotlight' worden de sponsoren van Top Support uitgelicht door de Sponsorcommissie van Excelsior'31. Deze keer in de spotlight: Café-restaurant de Poppe (Zilveren Top Support-sponsor bij Excelsior'31). 

Café-restaurant de Poppe in Markelo – van oudsher een begrip
Een familiebedrijf pur sang: een titel die café-restaurant de Poppe in Markelo eervol heeft en nog steeds draagt. Een gesprek met Robert Aanstoot, mede-eigenaar van dit prachtige bedrijf met een rijke historie.

Het begon ooit als een kleine tapperij, opgericht in 1846 door Gerrit-Jan Aanstoot. De eerste generatie Aanstoot die de Poppe het levenslicht liet zien. En de tapperij/café zette zich voort, samen met de boerderij en biggenhandel, toen zijn zoon Egbert Aanstoot (overgrootvader van Robert) het overnam. In de jaren zestig nam Bertus Aanstoot (opa) alles op zijn beurt weer over van zijn vader en breidde het bedrijf uit: naast het café, opende hij in die jaren de camping. “Toen al bleef de Poppe niet onopgemerkt bij Rijssenaren” vertelt Robert. “Dat kwam door de centrale ligging tussen Markelo en Rijssen. Als een soort ‘tussenstop’ in het weekend vanuit het dorp Markelo. En zo ontstond toen al de band met Rijssen, met Rijssenaren”.  


Uitbreiding: grote feestzaal
In de jaren zeventig namen de tweelingbroers Eppie en Bennie Aanstoot (vader en oom) het bedrijf over van hun vader Bertus. Robert: “Zij hebben samen de groei van het bedrijf verder doorgezet. In de jaren negentig volgde de bouw van de grote feestzaal (achter het café). Als één van de eersten beschikte de Poppe op dat moment over de grootste zaal in de nabije omgeving”. En dat hebben ze geweten. Want ook door de van oudsher sterke band met Rijssenaren, werden bruiloften dan ook graag gevierd in deze schitterende zaal. En dat is nog steeds zo. Want waar kun je ruimte bieden aan veel gasten op je bruiloft, samen met uitstekende kwaliteit van een lunch, buffet of diner? Juist; bij de Poppe!


Constante verandering: compleet nieuw restaurant
In de loop der jaren veranderde er heel veel. De camping breidde uit met een zwembad, het café met een restaurant, het terras met aangrenzende speeltuin werd toegevoegd. De Poppe in Markelo was en werd een begrip. Robert: “Ons bedrijf is constant in beweging. Dat is vanaf de oorsprong al en dat blijft ook zo. In 2012 hebben wij (ik, mijn zus Agnes, mijn vrouw Ellen en mijn zwager Henk) het bedrijf overgenomen van mijn vader en oom. Daarmee zijn we de vijfde generatie Aanstoot binnen het familiebedrijf. We hebben sinds de overname al veel veranderd, maar de meest recente is ons compleet vernieuwde restaurant”.

Want sinds begin 2021 heeft het restaurant een nieuwe inrichting en interieur gekregen. Het is sfeervol, helemaal ‘van nu’, maar toch ook ‘eigen’. En het past bij alle doelgroepen. “Het enige wat niet veranderd is, is de kwaliteit van het eten: altijd perfect. Ik hoor dat vaak van andere mensen die hier komen. Dat is niet alleen fijn om te horen; ik vind dat ook belangrijk. Net zoals herkenbaarheid, een vertrouwd gevoel, dat je altijd welkom bent, dat je waar voor je geld krijgt. En dat iedereen een mooie beleving bij ons heeft, wat het ook is” geeft Robert aan.


Wederzijdse gunfactor
Van oudsher hebben Rijssenaren al een band met de Poppe en de Poppe met hen. En daar waar je band sterk is, wordt je betrokkenheid groter: de Poppe ‘rolde’ daardoor in het sponsorschap van Excelsior ’31. En dat kan meerdere dingen betekenen. Robert: “In ons geval gaat onze sponsoring bijvoorbeeld ook letterlijk door de maag: na de wedstrijd verzorgen wij het eten voor de TOP-supportleden. Want of het nou gaat om een hapje, snackje of (compleet) diner: alles is mogelijk. Wat ik heel mooi vind aan onze sponsor-samenwerking, is dat er een wederzijdse gunfactor is: vrijwilligers van Excelsior’31 kregen onlangs een kortingsbon die ze bij ons kunnen besteden. Dat waarderen we enorm”.


Kom langs: kortingsbonnen zijn ook nu geldig!
Robert kan niet wachten om iedereen te ontvangen in het prachtig verbouwde restaurant. “We staan te popelen om iedereen te laten zien hoe mooi het is geworden en mensen te laten genieten van onze nieuwe menukaart. Maar zolang we gesloten moeten blijven vanwege de corona-maatregelen kunnen we alleen afhaalmenu’s aanbieden. We proberen wel altijd iets verrassends te brengen, zoals bijvoorbeeld een wisselende week-hap en weekendspecial. Ik zou zeggen: probeer het!”, aldus Robert.

Omdat niemand in de toekomst kan kijken, biedt de Poppe de vrijwilligers van Excelsior’31 de mogelijkheid om de kortingsbon in te wisselen voor afhaalmaaltijden. Maak hier dus nu al gebruik van!

Kijk voor de afhaalkaart op de website van de Poppe en volg ook de Facebookpagina.


Excelsior'31 is trots op haar sponsorcollectief Top Support. Klik hier voor een actueel overzicht van alle Top Support- en bordsponsoren. 

Kalender icoon vrijdag 9 april 2021 05:25 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers