Excelsior'31 wint oefenduel van Jong SC Heerenveen (3-0)

Foto bij Excelsior'31 wint oefenduel van Jong SC Heerenveen (3-0)

* Reactie Jurjan Wouda

* Reactie Lucas van Beek

* De fotoreportage is in de loop van de week hier te zien

* Verslag met dank aan Martin Klaassen
Er werd door beide ploegen veel energie in het oefenduel gestoken. Deze ijver leverde Excelsior’31 in de 5e minuut al een vroege voorsprong op. Simon Seppenwoolde hield op snelheid de bal knap binnen, Vincent Schmidt gaf de bal scherp voor en een speler van SC Heerenveen 021 passeerde zijn eigen doelman. Een minuut later kwam Lucas van Beek na een hoekschop en mistasten van de doelman in de buurt van de 2-0.

Het was daarna een strijd om elke meter, waarin duidelijk werd dat de ervaring en vernuft van Excelsior’31 het won van de Friese jongelingen. Veel gebeurde er niet voor beide doelen, maar het doelpunt in de 41e minuut van Sander Thomas was het wachten waard. Hij krulde de bal met de binnenkant van zijn rechtervoet schilderachtig mooi diagonaal, via de binnenkant van de paal, achter de doelman.

In het begin van de tweede helft viel op dat de gretigheid van SC Heerenveen 021 met overtredingen op –en over het randje gepaard ging. Het besef dat het slechts een oefenduel was, daalde gelukkig snel in. De hoogtepunten waren spaarzaam. Net voor het debuut van A1-speler Jael Lammertink, stond Niels Leemhuis aan de basis van de 3-0 eindstand. Zijn vrije trap kwam via de paal bij Hakan Sandikci, die op de goede plek stond om de bal binnen te werken.

Zaterdag vervolgt Excelsior’31 de reeks oefenwedstrijden met een thuiswedstrijd tegen Flevo Boys. De laatste keer dat de twee ploegen tegen elkaar speelden, werd Excelsior’31 op een volgepakt sportpark kampioen van de Hoofdklasse C.