Ineffectief Excelsior’31 start voorbereiding met gelijkspel tegen SVZW (1-1)

Foto bij Ineffectief Excelsior’31 start voorbereiding met gelijkspel tegen SVZW (1-1)

* Samenvatting van Excelsior'31 TV

* Reactie Stijn Beverdam bij Excelsior'31 TV

* Reactie Jurjan Wouda bij Excelsior'31 TV

* Verslag met dank aan Martin Klaassen
Het lange stilstaan is (eindelijk) voorbij. Met de eerste wedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2021/2022 is Excelsior’31 – ODIN’59 van 10 oktober 2020 niet meer de laatste wedstrijd voor Excelsior’31. In het eerste blok van de voorbereiding is SVZW de eerste opponent. Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda kan daarbij niet beschikken over vakantiegangers Mirko Zwiers, Hielke Penterman, Jasper Veltkamp en Michel Gerritsen Mulkes. Doelman Alister van Merlevoort is er niet bij vanwege een blessure.

In een snikheet decor was de eerste helft van Excelsior’31 leuk om naar te kijken. Met veel gretigheid, concentratie, techniek en spelvreugde waren er al direct genoeg ingredienten aanwezig om als pubiek extra blij te zijn om weer langs de kant te staan.

SVZW-doelman Julian Bakker kreeg genoeg te doen. Vaak stond de bedrijvige Givan Werkhoven aan het eind van de aanval. Hij maakte een goede indruk, maar was in de afwerking een aantal keer niet succesvol. Vaak was Bakker de sta in de weg.en in de 18e minuut ging de bal via de binnenkant van de paal het veld weer in.

Sander Thomas opende in de 19e minuut de score. Veel aanvallen van Excelsior’31 kwamen vanaf de rechterkant van het veld. Het was dan ook geen verrassing dat Stijn Beverdam met een goede actie aan de basis stond van het doelpunt. Kort voor rust had Derian Reinders de 2-0 op de schoen. Na een stijlvol passje van Hakim Ezafzafi, kon (ook) Reinders de uitblinkende SVZW-doelman niet verschalken.

In de tweede helft onderging Excelsior’31 op Stijn Beverdam na een complete metamorfose. De eigen jeugd kreeg een kans. Het waren voor Aaron Letsoin, Nick Schuitert en Simon Seppenwoolde daarmee de eerste minuten in Excelsior’31 1.

De start mocht er zijn. Het ‘nieuwe’ Excelsior’31 nam het initiatief en kreeg kansen om een hogere score op het scorebord te zetten. Stijn Beverdam opende het bal met een afstandsschot (49e minuut), Hakan Sandikci stond op aangeven van Bruinink voor Bakker maar faalde, en ook de rappe Simon Seppenwoolde kon in de 52e minuut (hard voorbij het doel) en 65e minuut (op het lichaam van doelman Bakker) en 73e minuut (weer was Bakker sta in de weg) het net niet vinden.

Even daarvoor, in minuut 57, was iedereen in mineur. Jasper Groothuis verliet met tranen in het ogen het veld. De sympathieke aanvaller, die net is van een langdurige revalidatie, moest een sprint abrupt stoppen. Hij greep naar zijn hamstring. Een persoonlijk drama valt hem opnieuw ten deel. Er lijkt hem opnieuw een periode van afwezigheid en revalidatie te wachten.

De wedstrijd kabbelde naar het einde. Excelsior’31 kreeg van een kleurloos voetballend SVZW nog wel de deksel op de neus. Bij de eerste de beste grote kans was het direct raak. Op aangeven van Kelvin Slomp kopte Matthijs Witten de bal in de 80e minuut feilloos langs Anthony van Zaltbommel in het doel. Veel tijd kreeg Excelsior daarna niet meer om de alsnog de zege binnen te halen. Na 86 minuten volgde het eindsignaal.

Aanstaande dinsdag 20 juli om 19.00 uur vervolgt Excelsior’31 de oefencampagne. Op sportpark De Koerbelt is dan SC Heerenveen O21 de tegenstander.