Excelsior’31 geeft tegen Flevo Boys zege uit handen (2-2)

Foto bij Excelsior’31 geeft tegen Flevo Boys zege uit handen (2-2)

* Reactie Matthijs Seppenwoolde

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag met dank aan Martin Klaassen
Een kwartier later dan gepland (Flevo Boys stond in de file) werd er afgetrapt op De Koerbelt. De thuisploeg pakte het initiatief en Flevo Boys loerde op de tegenaanval. Het eerste moment van aandacht vond in de 2e minuut plaats, toen Hakim Ezafzafi vlak onderuit ging, toen hij de bal van Siebe Schets had gekregen. Hij kreeg in scheidsrechter Kamphuis geen medestander, bij het verzoek om een strafschop.

In de 13e minuut had Ezafzafi geen externe hulp nodig. De aanvaller schoot met een volley van buiten het strafschopgebied knap raak. De bal zeilde buiten bereik van de Flevo Boys doelman Huisman in de hoek: 1-0. Een volgende mogelijkheid diende zich in de 24e minuut aan, toen Simon Seppenwoolde op links doorkwam. Zijn voorzet werd door een Flevo Boys-verdediger getoucheerd. Ternauwernood werd een eigen doelpunt voorkomen.

Flevo Boys kwam er aanvallend amper aan te pas. Er werd door Excelsior’31 collectief goed terugverdedigd. Het bleef in het eerste bedrijf bij 1 treffer. Excelsior’31 speelde initiatiefrijk, waarin mooie passes van Sander Thomas en Vincent Schmidt opvielen, maar heeft in de onderlinge afstemming nog  stappen te maken.

In het begin van de tweede helft liet Flevo Boys meer zien. Excelsior’31 had 5 minuten na rust een paar lastige minuten toen het in korte tijd 3 hoekschoppen tegen kreeg. Met twee daarvan had Koetsier bij het uitkomen moeite, bij 1 voorkwam hij met een katachtige reflex de aansluitingstreffer.

Het was toch Excelsior’31 dat scoorde. In de 54e minuut lukte dat nog niet. Op aangeven van Vincent Schmidt, plaatste Hakim Ezafzafi de bal langs invaldoelman Van Zorge, maar ook langs het doel.

Met goed doorjagen na een korte terugspeel op de doelman van Flevo Boys, stond Derian Reinders aan de basis van het doelpunt. Het kwam tot een kleine botsing tussen Reinders en Van Zorge, waarna de bal voor de voeten van Givan Werkhoven kwam. De aanvaller schoof de bal in de 55e minuut in het doel: 2-0.

Het minutenmaken-management van Jurjan Wouda vordert gestaag. Veel spelers werken naar het spelen van een complete wedstrijd toe. Wat vaak bij het vele wisselen hoort, is dat het spel er vaak niet beter op wordt. In de 62e minuut moest Melvin Koetsier handelend optreden, toen er van afstand een bal op hem afkwam.

Een kwartier voor tijd kon Givan Werkhoven na gepruts van Flevo Boys de marge groter maken. Zijn boogbal over Van Zorge kwam niet tussen de palen. De extra marge bleek nodig, want in de laatste 10 minuten ging het achterin helemaal mis bij Excelsior’31. In de 82e minuut scoorde Janzen de 2-1 en een minuut later zorgde El Ghamarti voor de gelijkmaker. Zo verdween toch nog de glans van een nuttig oefenduel.

Aanstaande zaterdag 31 juli speelt Excelsior’31 wederom een oefenduel op het eigen sportpark. Jong PEC Zwolle komt dan op bezoek. De aftrap van de wedstrijd is om 14:30 uur.

Matthijs Seppenwoolde (Excelsior’31)

Opstelling Excelsior’31 eerste helft: Melvin Koetsier, Lars Nijeboer (32. Desney Bruinink), Matthijs Seppenwoolde (32. Lucas van Beek), Pim ten Have, Vincent Schmidt, Derian Reinders, Sander Thomas, Jasper Veltkamp, Siebe Schets, Simon Seppenwoolde (32. Givan Werkhoven), Hakim Ezafzafi

Opstelling Excelsior’31 tweede helft: Melvin Koetsier, Desney Bruinink, Lucas van Beek, Pim ten Have (64. Matthijs Seppenwoolde), Vincent Schmidt (64. Lars Nijeboer), Derian Reinders (64. Emilio Solino Overmars), Sander Thomas (64. Nick Schuitert. 85. Derian Reinders), Hielke Penterman, Siebe Schets (64. Hakan Sandikci), Givan Werkhoven, Hakim Ezafzafi (64. Simon Seppenwoolde)

Kalender icoon zaterdag 24 juli 2021 20:12 / Het eerste