Excelsior'31 haalt uit tegen Staphorst (2-7)

Foto bij Excelsior'31 haalt uit tegen Staphorst (2-7)

* Bekijk hieronder de samenvatting via Excelsior'31 TV (de beelden zijn met dank aan Staphorst TV)

* Verslag met dank aan Martin Klaassen

Waar in de eerdere oefenwedstrijden de afronding te wensen overliet, was dit bij het Finanxe Toptoernooi tegen gastheer Staphorst totaal geen punt van zorg.

Nadat het Staphorst-middenvelder Damien Schra in de derde minuut niet lukte de bal langs Anthony van Zaltbommel te schuiven, kwam Excelsior’31 met een ‘doppelpack’. In de 15e minuut scoorde Dérian Reinders op aangeven van Hakim Ezafzafi de 0-1. Amper een minuut later was het Hakim Ezafzafi zelf die de voorsprong verdubbelde. Hij strafte een fout van de verdediging van Staphorst af: 0-2.

In de 20e minuut deed Staphorst wat terug. De Excelsior’31-achterhoede kreeg achterin de bal niet weg. Stan Haanstra maakte 1-2.

Na de aansluitingstreffer was het weer aan Excelsior’31 en in het bijzonder Givan Werkhoven. In de 24e minuut wist hij raad met het buitenkansje dat hem door de achterhoede van Staphorst werd gegund: 1-3.

Het slotakkoord van de eerste helft kwam ook van de spits. Na een sublieme actie zet hij zichzelf vrij voor de keeper en scoort hij de 1-4.

De rust brak het ritme van Excelsior’31 niet. De doelpuntenkraan werd verder opengedraaid. In de 46e minuut maakte Hakim Ezafzafi zijn tweede van de wedstrijd: 1-4. Jasper Veltkamp deed in de 56e minuut zijn duit in het netje. Hij was attent nadat een poging van Siebe Schets tegen de paal ging: 1-5.

Staphorst deed in de 64e minuut, met een doelpunt van Mike Reuvers iets terug: 2-6. Hakim Ezafzafi bleef bedrijvig. Een voorzet werd door de Staphorst-doelman onschadelijk gemaakt en de lat voorkwam een volgende tegentreffer voor Staphorst. Het slotakkoord van de wedstrijd kwam van invaller Hakan Sandikci: 2-7.

Ook met de strafschoppen van Excelsior’31 zat het goed. Zowel Veltkamp, Schets, Bruinink, Beverdam en Simon Seppenwoolde zorgen, na twee saves van Van Zaltbommel, voor een vlekkeloze middag (5-3).

Dinsdag speelt Excelsior’31 de volgende oefenwedstrijd. Op Sportpark De Koerbelt is DETO Twenterand de tegenstander. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Staphorst – Excelsior’31: 2-7 (1-4)