Excelsior'31 wint laatste oefenduel van DETO Twenterand (2-0)

Foto bij Excelsior'31 wint laatste oefenduel van DETO Twenterand (2-0)

* Samenvatting Excelsior'31 TV

* Reactie Hakim Ezafzafi

* Reactie Jurjan Wouda

*Verslag met dank aan Martin Klaassen

Excelsior’31 speelde tegen DETO Twenterand de laatste wedstrijd van de oefencampagne. Het was voor de spelers die in actie kwamen nog een kans om meer speelminuten in de benen te krijgen voordat het aanstaande zaterdag tegen HSC'21 er echt om gaat.

Met de jonge Allister van Merlevoort onder de lat, had Excelsior’31 controle over de wedstrijd. Het eerste kansje kwam van Simon Seppenwoolde. Zijn inzet in minuut 8 was een makkelijke prooi voor DETO-doelman Ralf Muller. Twee minuten later was DETO-spits Bas Postma aan zet. Van Merlevoort had hier een goed antwoord op.

De doelpunten vielen tussen minuut 20 en 30. De 1-0 kwam van de voet van Simon Sewppenwoolde. Hij werd diep gestuurd door Emilio Solino Overmars, omspeelde de doelman en schoot gedecideerd raak. In de 27e minuut werd het 2-0. Een verre trap van Van Merlevoort kwam bij Jasper Veltkamp. De kilometervreter van Excelsior’31 gaf de bal mee aan de mee opgekomen Vincent Schmidt. De linksback plaatste de bal voorbij de DETO-keeper in het doel: 2-0.

DETO kreeg in de 34e minuut nog een dot van een kans op de aansluitingstreffer. Ferdi ter Avest, die in het verleden voor Staphorst nog wel eens de beul van Excelsior’31 was schoot de bal hard langs het doel.

In de tweede helft werd er aan beide kanten nog geprobeerd het scorebord in beweging te krijgen. In de 55e minuut produceerde DETO-verdediger Mert Baglar in kansrijke positie een afzwaaier. In de 63e minuut had Desney Bruinink de 3-0 op de schoen, op aangeven van de net ingevallen Hakim Ezafzafi was  oud-Excelsior’31-doelman Mart Nieuwenhuis sta in de weg.

Drie minuten later mocht Karlo Borghuis van net buiten de zestien aanleggen voor een vrije trap. Zijn bekeken schot ging via de binnenkant van de paal het veld weer in.

Omdat Schets (minuut 67), Schmidt (minuut 71, bijna eigen doelpunt), Solino Overmars ( minuut 75) en Schets (minuut 88) hun kansen niet wisten te verzilveren bleef het bij 2-0.

Zaterdag speelt Excelsior’31 in de eerste kwalificatieronde van de KNVB Beker. Het duel in Haaksbergen, tegen HSC’21 begint om 17:00 uur. Klik hier voor meer informatie over deze wedstrijd: https://www.excelsior31.nl/8691/nieuws/belangrijke-informatie-toegang-hsc-21-excelsior-31

Excelsior'31 - DETO Twenterand 2-0 (2-0)