Overtuigende bekerzege Excelsior'31 2 tegen DOS'37 2 (5-0)

Foto bij Overtuigende bekerzege Excelsior'31 2 tegen DOS'37 2 (5-0)

*Verslag van Jurriaan Seppenwoolde

Afgelopen zaterdag stond om 11:45 uur de eerste bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander was DOS ‘37 2 . Na een aantal oefenwedstrijden te hebben gespeeld, die overigens allemaal werden gewonnen, waren er nu voor het eerst punten te verdienen door de mannen van trainer Mats Timmerman. Vanuit het eerste elftal deden Jasper Groothuis, Frank Gerritsen Mulkes, Hakan Sandikci, Emilio Solino Overmars en Lars Nijeboer mee met het tweede elftal.

Excelsior’31 begon goed aan de wedstrijd en zette meteen druk op de tegenstander uit Vriezenveen. Zonder grote kansen te creëren, controleerde Excelsior’31 de wedstrijd vanaf minuut 1.

DOS’37 liet Excelsior’31 het spel maken en maakte het speelveld  klein. Excelsior’31 had het hier zichtbaar moeilijk mee en speelde onnauwkeurig in de kleine ruimte. Ondanks dat het veldspel te wensen overliet, viel vrij snel in de eerste helft het openingsdoelpunt. Na een goede steekpass van Jasper Groothuis faalde Frank Gerritsen Mulkes oog in oog met de keeper niet. Hij zorgde voor de 1-0 op het scorebord.

Na een korte drinkpauze was het meteen weer raak door een doelpunt van Matthijs Boerman. Vanaf dit moment ging het snel en was het na 45 minuten spelen 4-0, door doelpunten van Jasper Groothuis en opnieuw Frank Gerritsen Mulkes.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Excelsior’31 had het meeste de bal in het bezit en moest het spel maken. DOS ‘37 probeerde vanuit de omschakeling de mannen uit Rijssen te verrassen, maar werd op één aanval na nooit echt gevaarlijk. Ook Excelsior’31 wist slechts een handjevol kansen bij elkaar te spelen. Er werd en uiteindelijk nog één keer te gescoord na goed doorzetten van Jurn Nijhuis.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd probeerde Excelsior’31 nog wel om een aantal keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander te komen, maar wist Excelsior’31 het net niet meer te vinden. Eindstand 5-0.

Al met al een goede middag, waarin Excelsior ‘31 2 de eerste punten van het voetbaljaar bij kon schrijven.

Volgende week kan Excelsior ‘31 de goede reeks een vervolg geven. Er staat dan een uitwedstrijd tegen Enter Vooruit 2 op het programma. Om 12:30 uur wordt er afgetrapt op sportpark De Werf in Enter. Tot dan!

Opstelling Excelsior'31: 2: Amos Wesseh, Lars Nijeboer, Matthijs Seppenwoolde, Gerald Pas, Jurriaan Seppenwoolde ©, Emilio Solino Overmars, Daan Slots, Matthijs Boerman, Jasper Groothuis, Frank Gerritsen Mulkes en Hakan Sandikci.

Wissels: Kevin Jansen, Maarten Pluimers, Mitchel Brugts, Mathay Kahraman en Jurn Nijhuis.

Afwezig/geblesseerd: Sven Jagersma, Nick Schuitert, Ramon Dasselaar, Jord Jansen, Jayden Sapulete.

Kalender icoon maandag 6 september 2021 19:38 / Algemeen