Excelsior'31 2 bekert door na overwinning op DETO 2 (4-1)

Foto bij Excelsior'31 2 bekert door na overwinning op DETO 2 (4-1)

*Verslag met dank aan Matthijs Seppenwoolde

Na overwinningen op DOS’37 (5-0) en Enter Vooruit (0-4), stond zaterdagochtend de wedstrijd tegen DETO op het programma.

Excelsior’31 2 begon goed aan de wedstrijd en nam direct het initiatief. Na enkele goede mogelijkheden, was het uiteindelijk Simon Seppenwoolde die de wedstrijd openbrak. Dit deed hij op aangeven van Hakan Sandikci. Met een schot in de verre hoek verschalkte hij oud-Excelsior’31 doelman Mart Nieuwenhuis. DETO zette er in de eerste helft weinig tegenover en bracht de verdediging van Excelsior’31 niet in de problemen. Na een halfuur was het wederom Simon Seppenwoolde. Hij verdubbelde de score. Het recept bij de 2-0 was gelijk aan zijn eerste treffer. De assist was opnieuw van Hakan, het schot weer in de verre hoek.

In de tweede helft kwam ook DETO beter in de wedstrijd. Dit leidde uiteindelijk tot een op dat moment verdiende 2-1. Excelsior’31-doelman Alister van Merlevoort moest een rebound toestaan, die eenvoudig werd binnengewerkt. DETO probeerde door te drukken, maar het was wederom Simon Seppenwoolde die de marge weer naar 2 bracht. Een mislukte voorzet dwarrelde er bij de tweede paal zo in.

Nadat Jurriaan Seppenwoolde een corner van Matthijs Boerman binnen wist te koppen, was het verzet van DETO gebroken. Excelsior’31 kreeg nog enkele mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 4-1 overwinning.

Met 9 punten uit 3 duels en een doelsaldo van 13 voor en 1 tegen, is Excelsior’31 2 overtuigend door naar de volgende ronde.

Aanstaande zaterdag start de competitie, daarin is SDV Barneveld 2 de eerste tegenstander. Aftrap 12:15 in Barneveld!

Kalender icoon vrijdag 17 september 2021 18:53 / Algemeen