Valse competitiestart Excelsior'31 2 bij SDV Barneveld

Foto bij Valse competitiestart Excelsior'31 2 bij SDV Barneveld

*Verslag met dank aan Mathay Kahraman

Voor het tweede stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma. En wat voor één, een uitwedstrijd tegen SDV Barneveld. Na een succesvolle poulefase in het bekertoernooi (3x winst) wilde het tweede de goede lijn doortrekken.

Nog maar net nadat de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd floot, lag de 1-0 er al in. De spits van Barneveld profiteerde na 30 seconden na een mislukte terugspeelbal. Na 10 minuten spelen was het opnieuw raak voor Barneveld. Een goede voorzet van de rechtsbuiten van Barneveld, werd de bal in eigen doel verwerkt. Het was een valse start voor het tweede.

Hierna had Excelsior’31 2 de overhand in de wedstrijd en kwam Barneveld er niet meer aan de pas. Er werd kans na kans gecreëerd en in de 35e minuut was het eindelijk raak. De 2-1 werd gemaakt door Hakan. Hij was na een hoekschop scherp bij een afvallende bal. Hierna bleef Excelsior’31 2 kansen creëren, maar een doelpunt bleef uit. Na 45 minuten klonk het fluitsignaal voor de rust, een tussenstand waar Barneveld zeer tevreden mee was, omdat ze veel moeite hadden met de Excelsior’31-aanvallers.

De tweede helft kreeg Excelsior’31 direct een uitstekende kans op de gelijkmaker. Emilio kwam in een 1 tegen 1 situatie met de keeper, maar schoot naast het doel. Hierna bleef het tweede drukken. Helaas zonder succes. Het offensief zwakte af.  Het werd steeds moeilijker om de verdediging van Barneveld te doorbreken. SDV Barneveld maakte  zelfs nog de 3-1. Dit gebeurde in de 72e minuut van de wedstrijd. Excelsior’31 2 gaf niet op en bleef drukken. In de 80e minuut viel de 3-2. Hakan maakte zijn tweede van de wedstrijd.

Jammer genoeg was dit tevens de einduitslag. Het tweede kan het zichzelf kwalijk nemen dat er niet vaker gescoord is.

Opstelling: Amos, Maarten, (Ruben), Matthijs S., Gerald (Sven), Jurriaan, Daan (Jord), Mathay (Jurn), Emilio, Jasper, Matthijs B., Hakan

Volgende week staat een thuisduel op het programma tegen Berkum 2. De aftrap is om 14:30 uur.

Kalender icoon zondag 26 september 2021 15:40 / Algemeen