Onnodige nederlaag Excelsior'31 bij VVOG (2-1)

Foto bij Onnodige nederlaag Excelsior'31 bij VVOG (2-1)

* Reactie Lucas van Beek

* Reactie Jurjan Wouda

*Verslag van Martin Klaassen

Met de bekende namen en Lucas van Beek als stand-in voor de geblesseerde Niek Davina ging Excelsior’31 in Harderwijk tegen VVOG op jacht naar de 3 punten.

In de openingsfase werd de toon van de wedstrijd gezet. Na twee aanvalspogingen van Excelsior’31 en een slap schot van Hakim Ezafzafi, opende de thuisspelende ploeg de score. Via Hoogedoorn en Biya kwam de bal bij De Graaf. De gewezen doelpuntenmaker passeerde in de 9e minuut Excelsior’31-doelman Anthony van Zaltbommel.

Het scheelde bijzonder weinig of of VVOG had een minuut later de 2-0 gemaakt. Van dichtbij was Van Zaltbommel VVOG-aanvaller Job Hoogedoorn de baas. De goede fase van VVOG ging nog even verder met doelpogingen van Dijkhof en Kurt.

Verdere schade voor Excelsior’31 bleef uit. Het reparatiewerk in de 23e minuut ook. Jasper Veltkamp kwam 1 op 1 voor doelman Eppink, maar kwam niet als winnaar uit de bus. Een grote kans ging hiermee verloren.

7 minuten later liet de hattrick-held van een week terug Givan Werkhoven zich zien. Zijn schot werd geblokt door Dailey Groenewegen. Het bleek een warmdraai-minuut want daarna was het wel raak. Na een pass in de diepte van Lucas van Beek was het Werkhoven die Eppink na een half uur spelen kansloos liet: 1-1.

Excelsior’31 en VVOG bleven elkaar met gevaarlijke aanvallen bestoken. Aan de kant van Excelsior’31 wist Hakim Ezafzafi het doel net niet te vinden. VVOG werd voor rust vakkundig gestuit door Pim ten Have en Anthony van Zaltbommel. Na een knappe individuele actie van Jeremy de Graaf  keerde de Excelsior’31-doelman een minuut voor rust de bal in de korte hoek.

Het spelbeeld in de tweede helft was niet echt anders. De start was ditmaal voor Excelsior’31. In korte tijd kwam Hielke Penterman twee keer in een kansrijke positie. Bij het eerste moment miste zijn kopbal kracht. Het moment dat daarop volgde schampte hij met zijn hoofd de bal na een voorzet van Hakim Ezafzafi. De bal ging naast.

Een paar minuten later was het bijna 2-1. Invaller Bottenheft won het kopduel, waardoor de bal bij De Graaf kwam. Anthony van Zaltbommel hield zijn ploeg in de 59e minuut andermaal op de been.

Na deze kans van de Harderwijkers kwam de fase waarin Excelsior’31 verzuimde de wedstrijd in veilige haven te spelen.  Met kunst en vliegwerk hield VVOG-doelman Eppink zijn doel schoon.

VVOG bleek toch de meest effectieve en de meest gelukkige van de twee ploegen. Een hakbal van Jake Wollgarten ging over de doellijn en bracht het thuispubliek en de omroeper in vervoering. Excelsior’31 kreeg in de 78e minuut de deksel op de neus.

In het restant van de wedstrijd kreeg Excelsior’31, ook met de ingebrachte wissels, niet meer rechtgebreid. De vlam sloeg kort voor tijd met een opstootje nog in de pan, maar de bal viel niet meer in het Harderwijker doel. Een onnodige nederlaag voor Excelsior’31 was een feit.

Volgende week zaterdag speelt Excelsior’31 tegen Ajax Amateurs. De wedstrijd op sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

VVOG - Excelsior’31: 2-1 (1-1)