Excelsior'31 2 wint derby van Enter Vooruit 2 (4-2)

Foto bij Excelsior'31 2 wint derby van Enter Vooruit 2 (4-2)

*Verslag met dank aan Mitchell Brugts

Excelsior’31 begon de derby tegen Enter Vooruit (en oud- Excelsior’31 2 trainer Paulo ten Buuren flitsend. Al in de 1e minuut kopte centrale verdediger Jurriaan Seppenwoolde de bal tegen de touwen: 1-0. Jasper Groothuis kreeg vervolgens een paar goede kansen, maar wist de score niet te verdubbelen. Een keer krijg hij de bal wel over de lijn, maar werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.  Na het geblesseerd afhaken van Gerald Pas en een gemiste vrije trap maakte Enter Vooruit voor rust een fraaie gelijkmaker: 1-1.

Nog maar net na de laatste slok thee, was Simon Seppenwoolde dichtbij een nieuwe voorsprong. Zijn schot ging over. In de 49e minuut was het alsnog raak. Jasper Groothuis zag de doelman van Enter Vooruit te ver voor zijn doel staan en wist hem fraai te verschalken: 2-1. In de 65e minuut bracht Matthijs Boerman Excelsior’31 2 op een geruststellende marge. Na voorbereidend werk van Groothuis en Solino Overmars kon Boerman de bal in het lege doel plaatsen: 3-1.

De 4-1 kwam in de 75e minuut van de voet van Simon Seppenwoolde. Na een mooie opening van Jayden Sapulete en een voorzet van Jasper drukte Simon doeltreffend af: 4-1.  Het slotakkoord kwam van de gasten uit het klompendorp. Vanuit een strafschop werd de 4-2 eindstand op het scorebord gezet.

Excelsior’31 2 staat nu op de 4e plek met 10 punten uit 5 duels. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen nummer 8 SDC Putten 2  (6 punten uit 5 duels)  op het programma. De wedstrijd begint om 15:00 uur.

Kalender icoon maandag 25 oktober 2021 20:01 / Algemeen