Excelsior'31 2 overklast Sparta Nijkerk 2 (8-1)

Foto bij Excelsior'31 2 overklast Sparta Nijkerk 2 (8-1)

* Verslag met dank aan Daan Slots

Na de 1-5 winst tegen SDC Putten vorige week was het aan Excelsior’31 2 om de goede reeks door te zetten. Op zaterdag 6 november stond de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma.

De eerste helft begon met een duidelijk veldoverwicht voor Excelsior'31. Het spel speelde zich vrijwel constant af op de helft van Sparta Nijkerk 2. De Rijssenaren kwamen vaak voor het doel, maar de beginfase leverde nog geen uitgespeelde kansen op. Wel mocht Excelsior'31 genieten van een groot aantal hoekschoppen. Sparta Nijkerk liet het al snel na om van achteruit op te bouwen en hanteerde veelal -zonder succes- de lange bal.. Het was uiteindelijk Hakan Sandikçi die in de 18e minuut de ban brak en de 1-0 binnenschoot. In de 31e minuut kopte Frank Gerritsen Mulkes vervolgens de 2-0 binnen. Excelsior'31 ging de rust in met ‘slechts’ 2-0 op het scorebord.

De tweede helft bleef Excelsior'31 de wedstrijd domineren. Het was aan de thuisclub de taak om de voorsprong te vergroten. Het was in de 53e minuut Daan Slots die vanuit een afvallende bal de 3-0 binnenschoot. Enige tijd daarna was het Hakan Sandikçi die zowel de 4-0 (62e min.) als de 5-0 (67e min.) binnenschoot.

Excelsior'31 had veel mogelijkheden en voegde nog enkele doelpunten aan het totaal toe. Invaller Jayden Sapulete zorgde in de 73e minuut met een kopbal voor de 6-0 en Emilio Solino Overmars maakte er 5 minuten later  7-0 van. Helaas kon Excelsior'31 het eigen doel niet schoon houden. In de 85e minuut werd er nog een tegendoelpunt geincasseerd. Sparta Nijkerk invaller Lukas Rakhorst was de doelpuntenmaker. In de resterende minuten wist Excelsior'31 dankzij Matthijs Boerman nog eenmaal te scoren (89e min.), waarna de scheidsrechter met een 8-1 stand op het scorebord affloot.

Volgende week speelt Excelsior’31 2 in de volgende ronde van de beker tegen Zwolsche Boys 4. De wedstrijd begint om 12:00 uur in Zwolle.